Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Architect
Title of the study programm Architecture
Title in original language Rīgas sepulkrālās kultūras muzejs
Title in English Sepulchral Culture Museum of Riga
Department Faculty of Architecture
Scientific advisor S. Levāne
Reviewer Arhitekts G. Princis
Abstract Rīgas pilsētas centra daļa ir piepildīta ar zaļām teritorijām, kur lielākā no tām ir Lielie kapi, kam mūsdienās nav ilgtspējas attīstības nostādnes. Šajā teritorijā apbedīti Fricis Brīvzemnieks, Andrejs Pumpurs, Krišjānis Valdemārs, Krišjānis Barons, valodnieks Kārlis Mīlenbahs un citi, taču zināšānas par šo ievērojamo cilvēku atdusas vietu netiek pārmantots. Lielo Kapu kultūrvēsturiskais mantojums un memoriālas formas tiek pamazām izdzēstas no latviešu mentālās uztveres. Diplomprojekta mērķis ir izstrādāt konceptuālu priekšlikumu Lielo kapu teritorijas nozīmes pēctecībai latviešu kultūrā un sabiedrībā. Darba izklāstā tiek detalizēti apskatīti teritorijas vēsturiskais konteksts, mūsdienu situācija un problemātika, projekta konceptuālie, arhitektūras un konstruktīvie risinājumi. Darba rezultātā ir izveidots projekts „Rīgas Sepulkrālās kultūras muzejs”, kas ir viens no iespējamākiem Lielo kapu attīstības scenārijiem, lai veidotu teritorijas ilgtspēju.
Keywords Rīgas vēsturiskais centrs, Rīgas pilsētas attīstība, memoriālā parka teritorija, pilsētvides izmantošana, kultūrvēsturiskā vērtība, apbedījumu kultūra, meditācijas ceļš, apbedījumi, kolumbārijs
Keywords in English historical centre of Riga, development of Riga city, territory of the memorial park, use of urban environment, value of cultural heritage, sepulchral culture, meditation pathway burials, columbarium.
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 12.12.2016 11:48:29