Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "Augsttemperatūras vadu izmantošanas iespēju tehniski-ekonomiskais novērtējums elektropārvades līniju projektos"
Title in English "Technical-Economical estimation of Potential of high temperature Conductor usage in Power line Design"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Svetlana Berjozkina
Reviewer Anna Mutule
Abstract Šajā darbā apkopota informācija par augstsprieguma gaisvadu pārvades elektrolīniju vadiem – gan tradicionāliem vadiem, gan dažādā tehnoloģijā veidotiem jaunā tipa, tajā skaitā augsttemperatūras vadiem, to izvēli, iespējām, projektēšanas procesu un potenciālo izmantošanu. Darbā aplūkoti vieni no izplatītākajiem jaunievedumiem pārvades līniju vadiem un noteiktas to priekšrocības un analizēti trūkumi, salīdzinot ar tradicionāliem vadiem. Veikts šo vadu tehniski – ekonomiskais novērtējums un savstarpējais salīdzinājums, kuru rezultātā gan projektētajam, gan investoram būtu iespejams izvēlēties visoptimālako EPL projekta alternatīvu. Līdztekus tika modelēts viens no pieņemtajiem līnijas posmiem, izvērtējot tradicionālo un augsttemperatūras vadu izmantošanas lietderīguma pamatotību. Darba kopapjoms ir 99 lappuse, tas satur 40 attēlus, tajā ir 6 pielikumi un atsauces uz 34 informācijas avotiem.
Keywords GAISVADU LĪNIJAS, AUGSTTEMPERATŪRAS VADI, NOKARE, PROJEKTS
Keywords in English OVERHEAD POWER LINES, HIGH TEMPERATURE WIRES, SAG, DESIGNING
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 14.06.2016 09:30:37