Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Information Technology
Title in original language Uzņēmuma lietotnēs realizēto biznesa procesu analīze
Title in English Enterprise Application Supported Business Process Analysis
Department 12100 Institute of Information Technology
Scientific advisor Dr. sc. ing. Inese Šūpulniece
Reviewer Mg. sc. ing. Armands Baranovskis
Abstract Uzņēmuma lietotnēs realizētie biznesa procesi ir sarežģīti un izmaiņas vienā šādā procesā var ietekmēt vairākus citus procesus. Bakalaura darba mērķis ir izprast uzņēmuma lietotnēs realizēto biznesa procesu analīzes būtību un piedāvāt risinājumus vienai šīs jomas problēmai – labākā apskatītā biznesa procesu modelēšanas rīka nepilnībām. Bakalaura darba uzdevumi ir sekojoši: 1. Apskatīt literatūru par tēmām: uzņēmuma lietotne, biznesa process, sarežģīts biznesa process, biznesa procesu realizācija uzņēmuma lietotnēs, biznesa procesu analīze un pārvaldība; 2. Izveidot prasību sarakstu rīkiem – sarežģītu biznesa procesu modelēšanai; 3. Apskatīt rīkus, ko var izmantot sarežģītu biznesa procesu modelēšanā, un analizēt tos atbilstoši iepriekš izvirzītajām prasībām; 4. Piedāvāt savus uzlabojumus vienam no rīkiem. Izstrādājot bakalaura darba praktisko daļu, tika apskatīti sekojoši biznesa procesu modelēšanas rīki – PowerDesigner un Enterprise Architect. Šajos rīkos tika veikta frizētavas lietotnē realizēto biznesa procesu modelēšana un analīze. Kā rezultātā tika novērtēta rīku atbilstība sarežģītu biznesa procesu modelēšanai un izvirzītajām prasībām. Labākais no apskatītajiem rīkiem bija Enterprise Architect, tas piedāvā plašu klāstu dažādu funkcionalitāšu un visprecīzāk nodrošināja definēto prasību realizāciju. Taču PowerDesigner rīks bija spēcīgs konkurents Enterprise Architect, un atpalika no tā tikai dažās niansēs. Rezultātā tika piedāvāti ieteicamie uzlabojumi labākajam no rīkiem.
Keywords uzņēmuma lietotne, biznesa process, sarežģīts biznesa process, biznesa procesu realizācija uzņēmuma lietotnēs, biznesa procesu analīze un pārvaldība.
Keywords in English enterprise application, business process, complex business process, business process realization in the enterprise application, business process analysis and management;
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 09.06.2016 11:10:16