Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Computer Systems
Title in original language JavaFX un Swing pētīšana
Title in English Researching of JavaFX and Swing
Department 12300 Institute of Applied Computer Systems
Scientific advisor Marina Uhanova
Reviewer Andrejs Lesovskis, Mg.sc.ing., LDI pētnieks
Abstract JavaFX un Swing ir profesionāli Java-orientēti līdzekļi bagātinātu klienta lietotņu izstrādei. Šiem abiem rīkiem ir neierobežotas iespējas grafiskās lietotāja saskarnes izveidošanai. Šajā bakalaura darbā tiek izpētīti un salīdzināti abi JavaFX un Swing rīki, tiek noskaidrotas JavaFX un Swing priekšrocības un trūkumi. Informācijas izklāsts par abiem rīkiem palīdz izvēlēties starp JavaFX un Swing, atbilstoši savām prasībām. Teorētiskā daļā ir tiek sīki izstāstīts par JavaFX un Swing arhitektūrām, un ir doti vienkāršie koda fragmenti. Praktiskā daļā tiek izstrādāti divi analoģiskie projekti, izmantojot JavaFX un Swing tehnoloģiju. Abi projekti tiek analizēti un bakalaura darba beigās ir dots saraksts ar katra rīka priekšrocībām un trūkumiem. Darba pamattekstā ir 47 lappuses, 24 attēli, 3 tabulas, 19 izmantoto literatūras avotu un 5 pielikumi.
Keywords GUI – grafiskā lietotāju saskarne; Java – programmēšanas valoda; Konteiners – logu apgabals, kas satur grafiskā lietotāju saskarnes komponentus; Komponents – grafiskā lietotāju saskarnes elements, kurš var būt par attēlu, tekstu, ievades logu, pogu, sarakstu u.c., kuru lietotājs parasti redz uz ekrāna.
Keywords in English GUI – graphical user interface; Java – programming language; Konteiners – window section, that contains graphical user interface components; Komponents – graphical user interface element, that can be an image, text, text input, button, list and so on, which user usually sees on the screen.
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 07.06.2016 14:35:58