Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Vides apstākļu ietekme uz asfaltēšanas darbu kvalitāti"; inženierprojekts"Kleistu ielas posma, no Kurzemes prospekta līdz Buļļu ielai, rekonstrukcija Rīgā"
Title in English "Environmental Influence to Asphalt Work Quality"; Engineering Design Project "Kleistu Street Reconstruction from Kurzemes Avenue to Buļļu Street in Rīga"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor V.Haritonovs
Reviewer
Abstract ANOTĀCIJA Bakalaura darba tēma ir "Vides apstākļu ietekme uz asfaltēšanas darbu kvalitāti". Darbā tiek apskatīti Latvijā plašāk izmantotie asfaltbetona maisījumu tipi. Darbā tiek apskatīta ieklāšanas darbu veikšanai nepieciešamā tehnika un ieklāšanas process. Autors veica pētījumu par vides ietekmi uz asfaltēšanas darbu kvalitāti, salīdzinot no ceļa seguma izurbto paraugu kvalitātes rādītājus objektos, kuros ir bijusi neliela vai būtiska vides un laikapstākļu ietekme uz darbiem. Izvērtēt laikapstākļu ietekmi uz asfaltēšanas darbu kvalitāti ir būtiski, jo ir reizes, kad intensīvi asfaltēšanas darbi notiek gada nogalē, nereti nepiemērotos apstākļos. Lai to paveiktu, bija nepieciešams analizēt tehniskās un normatīvās literatūras avotus, bija nepieciešams apkopot informāciju par vides apstākļiem asfaltēšanas darbu veikšanas brīdī, kā arī tika izmantotas iepriekš iegūtas zināšanas, strādājot praksē pie asfalta ieklāšanas darbu veikšanas. Inženierprojekts "Kleistu ielas posma, no Kurzemes prospekta līdz Buļļu ielai, rekonstrukcija Rīgā" izstrādāts Kleistu ielai, kas atrodas Rīgas pašvaldībās administratīvās teritorijas robežās. Kopējais rekostruējamā posma garums 1,263km. Projekta mērķis ir veikt pilnu rekonstrukciju uzlabojot autovadītāju un gājēju drošību, veikt seguma rekonstrukciju, apgaismojuma nomaiņu. Ceļa rekonstrukcija dos iespēju ceļu satiksmes dalībniekiem veikt ērtāku, ātrāku un auto transportam saudzīgāku pārvietošanos. Bakalaura darba (ar inženierprojektu) kopējais apjoms: • Izpētes un aprēķinu daļa – 49 lpp.; • Rasējumi – 18 (uz 13 lapām); • Tabulas –37; • Attēli – 25; • Izmantotie literatūras avoti –9 .
Keywords Kleistu iela, asfaltēšana, asfalts, būvdarbi
Keywords in English Asphalt, asphalt works
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 06.06.2016 12:38:03