Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Satiksmes drošības problēmu analīze Dobelē"; inženierprojekts "Jāņa Čakstes ielas rekonstrukcija, no Atmodas ielas līdz Brīvības ielai, Dobelē"
Title in English "Traffic Safety Problem Analysis in Dobele"; Engineering Design Project "Jāņa Čakstes Street Reconstruction from Atmodas Street to Brīvības Street in Dobele"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor J.Smirnovs
Reviewer
Abstract ANOTĀCIJA Darba tēma “Satiksmes drošības problēmu analīze Dobelē”. Sakārtoti valsts ceļi un drošība ikvienam satiksmes dalībniekam ir viens no veiksmīgas valsts stūrakmeņiem. Veicinot sabiedrības iesaistīšanu problēmas apzināšanā, tiek paaugstināta valsts ekonomiskā izaugsme un iedzīvotāju labklājība. Strādājot ar valsts institūciju apkopotajiem statistikas datiem var izvirzīt mērķus un sekot līdzi situācijas attīstībai. Bakalaura darba mērķis ir apzināt Dobeles pilsētas ceļa satiksmes negadījumu īpatnības un ģeogrāfisko izkārtojumu. Bakalaura darbā tika analizēti statistikas dati par laika posmu no 2010. gada līdz 2015. gadam Dobeles, Talsu un Siguldas pilsētās. Pētījuma daļā tika salīdzinātas trīs pilsētas (Dobeles, Talsi, Sigulda) pēc ceļa satiksmes negadījuma skaita un attīstības dinamikas. Dobeles pilsēta tika analizēta pastiprināti un ar lielāku datu raksturojumu. Inženierprojekta tēma ir “Jāņa Čakstes ielas rekonstrukcija no Atmodas ielas līdz Brīvības ielai Dobelē”. Darba mērķis ir rekonstruēt Jāņa Čakstes ielu, uzlabot ceļa satiksmes kvalitāti posmā no Atmodas ielas līdz Brīvības ielai, paaugstinot satiksmes drošību un ūdens novadīšanu. Darba kopējais apjoms ir 254 lapas, tai skaitā 18 tabulas, 37 attēli, 21 rasējums.
Keywords Dobele satiksme drošība problēmu analīze
Keywords in English Dobele traffic safety
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 06.06.2016 09:44:13