Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Ģeosintētisko materiālu izvēle un aprēķins ceļa segas projektēšanā” („Slimnīcas ielas rekonstrukcija Liepājā”)
Title in English „Selection and Calculation of Geosynthetic Materials in Road Pavement Design” („Reconstruction of Slimnicas Street in Liepaja”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor A.Zariņš
Reviewer O.Koemecs, SIA "Vertex projekti"
Abstract Noslēguma darbs sastāv no divām daļām: 1. Bakalaura darbs ar nosaukumu “Ģeosintētisko materiālu izvēle un aprēķins ceļa segas projektēšanā” sastāv no 41 lappusēm, kurās ir 26 attēli un 5 tabulas. Bakalaura darba izstrādē izmantoti 30 literatūras avoti. Darbā ir apskatītas šādas tēmas: • Ceļa segas pamata būtība, funkcijas un konstrukcijas prasības • Ceļa segas pamata ietekmējošie faktori un projektēšana • Ģeosintētisko materiālu jēdziens, klasifikācija. To funkcijas un pielietošana • Ģeosintētisko materiālu aprēķins ceļa segas projektēšanā 2. Inženierprojekts ar nosaukumu “Slimnīcas ielas rekonstrukcija, Liepājā”. Slimnīcas iela Liepājā ir vietējas nozīmes iela. Slimnīcas ielas kopgarums ir 2,5km. Slimnīcas iela liepājā savieno Valsts galveno autoceļu A9 Rīga – Liepāja ar reģionālo autoceļu P110 Liepāja – Tāši. Ielas projektētais normālprofils ir NP10.5 – 3.50m plata braukšanas josla, 0.25m plata malas josla un 1.50, plata nomale. Esošā intensitāte ir 2387 automašīnas diennaktī, prognozētā intensitāte – 3431 automašīnas diennaktī. Tehniskajā projektā tiek sniegti risinājumi jaunas ceļa segas konstrukcijas izbūvei, ielu pieslēgumu un nobrauktuvju rekonstrukcijai, satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzstādīšanai, lietus ūdens atvadei, kā arī gājēju satiksmes drošības uzlabošanai. Ienženierdarbs izstrādāts uz 89 lpp, t.sk., 10 attēli, 2 grafiki un 40 tabulas. Attēlu, grafiku un tabulu saturu skatīt pielikumā. Inženierdarba izstrādē izmantoti 32 literatūras avoti.
Keywords Ģeosintētiskie materiāli, Slimnīcas ielas rekonstrukcija
Keywords in English Geosynthetic materials, reconstruction of Slimnicas street
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 06.05.2016 09:58:23