Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Management in international business
Title in original language Pārtikas apsaimniekošanas effektivitāte Latvijas restorānā "Tomātiņš"
Title in English Effectiveness of Food Waste Management in Restaurant Case of “Tomātiņš”
Author Diāna Rozenberga
Department 01B00 Riga Business School
Scientific advisor C.Rivera
Reviewer W.Schaub
Abstract Mūsdienās strauji, pieaugot dzimstībai, cilvēcei ir jāsāk domāt un rīkoties saskaņā ar dabu. Tiek nelietderīgi izmesta pārtika, kaut gan pasaulē ir tik daudz cilvēku, kas nespēj sev nodrošināt pietiekamu iztiku. Šajā bakalaura darbā ir analizēta restorāna “Tomātiņš” darbība, nosakot vai šis restorāns strādā effektīvi un neizšķērdē pārāk daudz pārtikas, kuras vēl var lietot uzturā. Autors izvēlējās 3 vispopulārākos ēdienu no plašās ēdienkartes. Četrpadsmit dienas autors novēroja un analizēja restorāna darbību. Kad vien no izvēlētajām porcijām tika pasūtīta, autors gaidīja, kad viesmīlis šo porciju atnesīs atpakaļ un virtuvi, lai konstatētu cik daudz g klients nav apēdis no šīs porcijas. Ne vienmēr pocija bija neapēsta. Bija gadījumi, kad klients porciju ņēma līdzi vai arī bija apēdis visu porciu no A līdz Z. Šajā bakalaura darbā ir 6 tabulas un 7 figūras, kas lietotas, lai spilgtāk paskaidrotu iegūtos datus. Bakalaura darbs ir angļu valodā.
Keywords Restorāni latvija partikas atlikumi
Keywords in English Fodd waste; Latvia; restaurants
Language eng
Year 2016
Date and time of uploading 14.03.2016 10:28:01