Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Railway Transport
Title in original language Šķirotavas stacijas pieņemšanas parka tehnoloģijas un noslodzes analīze
Title in English Analysis of Skirotava station arrival park technology and workload
Department
Scientific advisor F.Mihailovs
Reviewer RTU Transporta institūts, Dr.sc.ing., docents Jānis Eiduks
Abstract Rita PRUTĀNE Šķirotavas stacijas pieņemšanas parka tehnoloģijas analīze [Maģistra darbs] Rīgas Tehniskā universitāte, Rīga – 2016. – 63lpp. Darbā apkopota informācija par Šķirotavas stacijas tehnoloģisko un ekspluatācijas darbu, pieņemšanas parka darba procesiem, to mijiedarbību un parka noslodzi. Darba ietvaros tika veikta vilcienu kustības un apstrādes laiku plūsmas analīze pēc 2015. gada statistikas datiem par vilcienu pienākšanu stacijas pienākšanas parkā. Tika noteikts masu apkalpošanas sistēmas modelis un, balstoties uz varbūtības teoriju un statistikas apstrādes paņēmieniem, tika aprēķināta un analizēta pienākšanas parka apstrādes spēja vilcienu pienākšanas plūsmas palielināšanās gadījumā. Darba rezultātā tika secināts, ka Šķirotavas stacijas pienākšanas parka pārstrādes spēja apskatāmajā periodā nav izmantota pilnībā un maksimālais iespējamais ienākošās plūsmas palielinājums būtu vienāds ar 60%, kad sistēmā neveidotos atteikumi un ienākošās plūsmas intensitāte sasniegtu 2.19 vilc/h, savukārt aizņemti būtu visi pieņemšanas ceļi. Darbā: 63 lpp., 13 attēli, 12 tabulas, 32 formulas, 3 pielikumi un 27 nosaukumu informācijas avoti.
Keywords Vilciens, pienākšanas parks, ienākošā un izejošā plūsma,intensitāte, sistēmas noslodze, intervālu variācijas koeficients, apstrādāšanas laiki.
Keywords in English Train, arrival park, incoming and outgoing flows, intensity, duty of system, coefficient of interval variation, process’ times.
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 14.01.2016 21:38:41