Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Computer Systems
Title in original language UML modelēšanas procesa analīze
Title in English Analysis of UML Modelling Process
Department 12300 Institute of Applied Computer Systems
Scientific advisor Oksana Ņikiforova
Reviewer Ilze Birzniece
Abstract Šī maģistra darba tēma ir "UML modelēšanas procesa analīze". Šis darbs aptver Vienotās modelēšanas valodas (angl. Unified Modeling Language, UML) pielietošanas procesu un tā etapus. UML ir vispārējās nozīmes modelēšanas valoda datorprogrammatūras modeļvadāmās izstrādes nolūkiem. Tā nosaka standartizētu veidu objektorientēto sistēmu projektēšanai un analīzei, un ir populārākais risinājums šāda veida uzdevumiem. UML sastāv no vairākām apakšvalodām, kuras ir pielāgotas programmatūras sistēmu strukturālo un uzvedības aspektu modelēšanai. Šīs modelis ir pamats modelējamās sistēmas izstrādei. Maģistra darbs parāda un analizē modelēšanas procesu, ko atbalsta UML ar dažādu diagrammu palīdzību, lai iegūtu izstrādājamās sistēmas vienotu modeli, kurš sastāv no UML diagrammām. Nobeigumā mēs analizējam UML diagrammu izveidošanas algoritmus, algoritmu pielietošanu un to novērtēšanu, UML diagrammu secību, kura aptver UML modelēšanas procesa kopējo analīzi. Nobeigums satur darba rezultātu un secinājumju apkopojumu. Zinātniskais darbs sastāv no piecām nodaļām: ievads, analītiskā daļa, teorētiskā daļa, praktisko piemēru daļa un nobeigums ar rekomendācijām. Zinātniskais darbs satur 68 lappuses, 27 attēlus, 10 programmatūras formu skatus un bibliogrāfisko sarakstu. Atslēgvārdi: UML modelēšanas procesa analīze, UML diagrammu, sistēmu modelēšanas process UML, UML problēmas, UML diagrammu secības.
Keywords UML modelēšanas procesa analīze, UML diagrammu, sistēmu modelēšanas process UML, UML problēmas, UML diagrammu secības.
Keywords in English Analysis of UML modeling process, UML diagrams, Process of system modeling in UML, Problems in UML, Sequencing of UML diagrams.
Language eng
Year 2016
Date and time of uploading 11.01.2016 23:14:30