Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Bitumena struktūras un īpašību noteikšana, izmantojot atomspēka mikroskopu” („Laivinieku ielas rekonstrukcijas tehniskais projekts, paredzot veloceļa uzbūvi”)
Title in English „Investigation of Bitumen Structure and Properties with Atomic Force Microscape” („Technical Project of Laivinieku Street Reconstruction, Including Construction of Bicycle Track”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor V.Haritonovs
Reviewer M.Zaumanits
Abstract Izstrādāta bakalaura darba (ar inženierprojektu) tēma ir ““Bitumena struktūras un īpašību noteikšana, izmantojot atomspēka mikroskopu” (“Laivinieku ielas rekonstrukcijas tehniskais projekts, paredzot veloceļa izbūvi”)”. Bakalaura darba daļas mērķis ir noteikt bitumena struktūru un īpašības, izmantojot atomspēka mikroskopu, kura sasniegšanai tika izvirzīti vairāki uzdevumi. Visi izvirzīti uzdevumi tika sasniegti ar analītisko metodi, balstoties uz veiktiem testiem ar mērierīci. Galvenais bakalaura daļas secinājums ir atomspēka mikroskopa kā pētīšanas ierīces piemērojamības atzīšana bitumena izpētei. Tika noteikts, ka ar pareizu atomspēka mikroskopa darbības režīmu ir iespējams iegūt augstas kvalitātes attēlus, kuri sniedz plašu informāciju par bitumena struktūru un no tas sekojošām īpašībām. Inženierprojekta daļas mērķis ir izstrādāt Laivinieku ielas rekonstrukcijas projektu, paredzot veloceļa izbūvi Rīgā, Latvijā. Projektēšanas un pētīšanas gaitā tika noteikts, ka velosipēdu ceļam Laivinieku ielā būtu svarīga nozīme, tā kā tas kļūtu par vienīgo savienojumu velobraucējiem starp Mangaļsalu un Rīgas Ziemeļu rajonu un sekojoši arī Rīgas pilsētas centru. Inženierprojekta ietvars tika izstrādāti 3 vienlīdzīgi varianti ceļa uzbūvei velosipēdistiem un gājējiem, un kā gala variants tika izvēlēta gājēju un velosipēdu ceļa konstrukcija, balstoties uz segas konstrukcijas aptuvenu izmaksu salīdzinājumu un salīdzinājumu pēc satiksmes drošības aspekta. Bakalaura darba (ar inženierprojektu) kopajoms ir 142 lapaspuses, attēlu kopskaits – 39, tabulu daudzums – 36, izmantoto literatūras avotu kopskaits – 34.
Keywords asfalts, bitumens, atomspēku mikroskops, velosipēdu ceļš, segas konstrukcijas projektēšana
Keywords in English asphalt, bitumen, atomic force microscope, bicycle road, pavement design
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 08.01.2016 20:06:20