Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Administration of Customs and Taxes
Title in original language „Tranzīta kontroles sistēmas pilnveidošanas iespējas autopārvadājumos uz Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm”
Title in English “The Possibility of Road Transport Transit Control System Improvement to Commonwealth of Independent States”
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor A.Gulbis
Reviewer A.V.Krastiņš, RTU Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūta direktors, profesors, Dr.oec.
Abstract Maģistra darba „Tranzīta kontroles sistēmas pilnveidošanas iespējas autopārvadājumos uz Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm” autore ir Jeļizaveta Prudivusa. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumus tranzīta kontroles sistēmas pilnveidošanai maršrutos uz Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm. Maģistra darbs sastāv no 3 daļām. Maģistra darba pirmajā daļā autore apraksta starptautisko tirdzniecību un globalizāciju, novērtē Eiropas un Eirāzijas muitas savienības, kā arī aplūko autotransporta aktualitāte pārvadājumos uz Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm. Otrajā daļā ir novērtēts autotransporta tranzīts maršrutos uz Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm, izmantojot TIR karnetes un garantijas sertifikātus. Trešajā daļā ir pētīti jaunas tranzīta sistēmas izvēles kritēriji, kā arī piedāvātas autopārvadājumu tranzīta pilnveidošanas iespējas maršrutos uz Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm. Maģistra darba nobeigumā apkopoti pētījuma gaitā izdarītie secinājumi un izvirzīti priekšlikumi tranzīta kontroles sistēmas darbības pilnveidošanai autopārvadājumos uz Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm, kas izriet no veiktā pētījuma rezultātu analīzes. Kā novitāte darbā izstrādāta jaunas tranzīta sistēmas piedāvājums uz Neatkarīgo Valsts Sadraudzības valstīm. Maģistra darba apjoms ir 83 lappuses. Tajā ir iekļauti 28 attēli, 2 formulas un 13 tabulas. Darbā izmantotas 47 bibliogrāfiskā saraksta vienības.
Keywords tranzīts, autopārvadājumi
Keywords in English transit, transportation by road
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 17.12.2015 10:31:34