Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language Sinhrono elektrisko mašīnu ar elektromagnētisko ierosmi darba režīmi un to modelēšanas metodoloģija pielietojot skaitliskās metodes"
Title in English "Synchronous electrical machines with electromagnetic excitation systems working modes and its modeling methodology applaying numerical methods"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Andrejs Podgornovs
Reviewer Ludmila Lavrinoviča
Abstract Darbā izstrādāta sinhronās mašīnas modelēšanas metodoloģija, izmantojot aprēķinu rezultātus, kas iegūti ar galīgo elementu metodi. Viens no sinhronās mašīnas projektēšanas uzdevumiem ir nodrošināt mašīnas darbu uzdotajos režīmos, minimizējot tās izgatavošanas izmaksas. Racionālas elektrisko mašīnu konstrukcijas meklējumi reducējami par fizikālo lauku sintēzes uzdevumu. Lauku skaitlisko modeļu izmantošana konstrukcijas automātiskā izvēlē vēl ir maz pētīta un visai perspektīva projektēšanas pieeja. Šajā darbā tiek aplūkots risinājums tādu lielumu paātrinātas aprēķināšanas uzdevumam, kuri raksturo darba režīmu elektriskajai mašīnai ar izvirzītiem poliem un elektromagnētisko ierosmi. Sniegtas arī vienkāršotas un adaptētas vektoru diagrammas sinhronās mašīnas darba režīma analīzei, kuras ir ērti izmantot, veicot modelēšanu ar skaitliskajām metodēm. Sniegtās pieejas pielietojums mašīnas darbības analīzei ļaus ātrāk atrisināt sintēzes uzdevumus ar lielu iterāciju skaitu, veicot modelēšanu programmu kompleksos. Darbā ir 69 lapaspuses, 47 attēli un 15 informācijas avoti.
Keywords Sinhrona elektrisko mašīna
Keywords in English synchronous machine
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 04.06.2015 13:09:21