Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "Latvijas elektroenerģijas sadales sistēmas operatora - AS "Sadales tīkls" vidējā sprieguma elektrotīkla attīstības shēma tuvākajiem 10 gadiem. Izpētes teritorija - Acone, Getliņi, Salaspils"
Title in English "Latvian distribution system operator AS "Sadales tikls" medium voltage network development scheme for the next 10 years. Research area - Acone, Getlini, Salaspils"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor A.Gavrilovs
Reviewer S.Guseva
Abstract Lai nodrošinātu līdzsvarotu sadales elektrotīklu attīstību ilgtermiņā un noteiktu vadlīnijas sadales elektrotīklu tuvāko 10 gadu tehniskai un tehnoloģiskai attīstībai, kas vērsta uz klientu elektroapgādes kvalitātes uzlabošanu, nepieciešama sadales tīkla attīstības shēma. Maģistra darbā tiek apskatīts sadales tīkla vidējā sprieguma tīkla ilgtermiņa shēmas izstrādes process. Darbā ir aprakstīts esošā elektrotīkla tehniskā stāvokļa analīzes kritēriji un principi, kā arī piedāvāti konkrēti risinājumu kā izveidot modernu, efektīvu, apkalpojošajam personālam, sabiedrībai un videi drošu elektroenerģijas sadales sistēmu. Pirmajā un otrajā daļās ir apkopoti dati par lielākā Latvijas sadales tīkla operatora AS „Sadales tīkls” esošā vidsprieguma elektrotīkla tehniskajiem parametriem. Darba trešajā un ceturtajā daļās ir aprakstīti plānošanas pamatprincipi un tās ekonomiskie aspekti. Piektajā un sestajā daļās ir sniegts ilgtermiņa plāna izstrādes piemērs izpētes teritorijai, kas robežojas ar daļu no Rīgas – Acone, Getliņi, Salaspils. Maģistra darba apjoms ir 75 lappuses. Tajā ir izmantoti 23 literatūras avoti; tas satur 49 attēlus un 9 tabulas.
Keywords Sadales elektrotīkla plānošana, stāvokļa analīze, drošuma parametri, tīkla atjaunošana, tehniskā risinājuma izvēle
Keywords in English Electrical distribution network development planning, gird renew planning, technical solution for network renewing
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 01.06.2015 15:56:23