Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Asfaltbetona sastāva ietekme uz iestrādes procesu un ar to saistītas problēmas"; inženierprojekts "Ūnijas ielas rekonstrukcija Rīgā, posmā no Brīvības gatves līdz Ūnijas ielai Nr 55"
Title in English "The Impact of the Composition of Bituminous Concrete on the Embedment Process and Problems Linked to it"; Engineering Design Project "Reconstruction of Ūnijas Street from Brīvības Street to No 55 Ūnijas Street in Rīga"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor V.Haritonovs
Reviewer J.Tihonovs
Abstract Bakalaura darba tēma ir "Asfaltbetona sastāva ietekme uz iestrādes procesu un ar to saistītās problēmas". Darbā tiek veikta analīze, ka arī pacelts jautājums par to, kādā veidā dažādie asfaltbetona maisījumi spēj ietekmēt iestrādes procesu. Tiek analizētas maisījuma transportēšanas problēmas, kā arī kāda veidā tas atspoguļojas uz dažāda veida maisījumiem, tādējādi ietekmējot iestrādes procesu. Detalizēti izpētītas dažādu maisījumu sablīvēšanas tehnoloģijas. Veikta silta asfaltbetona tehnoloģijas izpēte, un tās priekšrocību analīze, salīdzinājumā ar karsta asfaltbetona tehnoloģijām no iestrādes aspekta puses. Inženierprojektā izstrādāta Ūnijas ielas posmā no Brīvības gatves līdz ēkai Nr.55. rekonstrukcija Rīgā. Inženierprojekta ietvaros paredzēts veikt pilnu Ūnijas ielas rekonstrukciju, saglabājot esošās ielas kontūrlīnijas, iekļaujoties sarkanajās līnijās, izbūvēt gājēju ietves abās brauktuves pusēs, lietus ūdens kanalizāciju, ielas apgaismojumu, kā arī nodrošinot automobiļu stāvvietas. Projektēšanas darbi, tehniskie rasējumi un būvniecības daļas aprēķini veikti balstoties uz spēkā esošiem Latvijas Valsts standartiem un būvnormatīviem. Bakalaura darbs ar inženierprojektu sastāv no: 138 lpp., 29 attēliem, 26 tabulām, 6 rasējumiem.
Keywords ''Asfaltbetona sastāva ietekme uz iestrādes procesu un ar to saistītās problēmas''(ŪnijasNIJAS IELASielas posma no Brīvības gatves līdz Iēkai Nr. 55. Rekonstrukcija Rīgā)
Keywords in English “Effect of asphaltic concrete mix type on the integration processes and problems affiliated” (Reconstruction of Unijas Street from Brivibas Street to 55 Unijas Street in Riga)
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 27.05.2015 20:46:46