Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Grunts stabilizācijas metodes izmantojot hidrauliskās saistvielas” („Autoceļa P30 Cēsis – Vecpiebalga – Madona posma rekonstrukcija”)
Title in English “Soil Stabilization Methods Using Hydraulic Binders” (“Reconstruction of Road P30 Cesis-Vecpiebalga-Madona Section”)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor V.Haritonovs
Reviewer
Abstract Bakalaura darba tēma ir ’Grunts stabilizācijas metodes izmantojot hidrauliskās saistvielas’’. Darba mērķis ir noteikt grunts stabilizācijas pielietošanas paplašināšanas iespējas ceļa konstrukciju būvniecībā Latvijā. Veikts īss ieskats stabilizācijas attīstības vēsturē un apskatīti faktori, kas ietekmē stabilizācijas kvalitāti. Darbā aplūkotas grunts stabilizācijā izmantotās hidrauliskās saistvielas un to efektīvākais pielietojums. Darba ietvaros noskaidrotas Latvijā tipiskākās būvniecībā sastopamās gruntis, izpētītas to īpašības un novērtētas katra grunts tipa potenciālais pielietojums ar dažādām saistvielām. Teorētiskajā daļā apkopota informācija par šobrīd pasaulē izmantotajām stabilizācijas metodēm un salīdzinātas to priekšrocības un trūkumi. Darba noslēgumā analizēts potenciālais grunšu stabilizācijas metožu pielietojums Latvijas apstākļos. Inženierprojekts ’Autoceļa P30 Cēsis Vecpiebalga Madona posma rekonstrukcija’’ izstrādāts atbilstoši spēkā esošajiem Latvijas valsts standartiem un normatīvajiem aktiem. Rekonstruējamā posma garums ir 4,4km. Autoceļa rekonstrukcijas posms sākas pēc dzelzceļa pārvada autoceļa 25. kilometrā un beidzas pirms krustojuma ar vietējas nozīmes autoceļu V300. Pēc nozīmes projektētais ceļš ir reģionālais autoceļš, tā tehniskā kategorija ir AIII. Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā, tas satur paskaidrojuma rakstu uz 166 lapām, no kurām 107 lapas ir inženierprojekts tai skaitā 24 rasējumu lapas. Darbā iekļautas 34 tabulas un 28 attēli. Darbā izmantoti 49 literatūras avoti.
Keywords Grunts stabilizācija, hidrauliskās saistvielas, stabilizācijas metodes
Keywords in English Soil stabilization, hydraulic binders, stabilization methods
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 10.01.2015 23:03:54