Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Metāla karkasa ēku sienu norobežojošo konstrukciju salīdzinājums"; diplomprojekts "Mazumtirdzniecības veikals Apē"
Title in English "Comparison of Nonbearing Wall Solutions for Metal Frame Buildings"; Diploma Project "Retail Store in Ape"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor B.Gaujēna
Reviewer Ģ.Būmanis
Abstract Diplomprojektā tiek pētīti sienu sendvičtipa paneļu veidi un to īpašības, kā arī analizētas to cenas un pieejamība Latvijas tirgū. Pētnieciskajā daļā tiek apskatīts vai un kā sienu norobežojošā materiāla izvēle ietekmē ēkas kopējo tāmes vērtību. Tiek izvēlēti divi aprēķina moduļi objekti ar definētiem raksturlielumiem, kuriem tiek piemeklēti normatīvajiem datiem atbilstoši sienu sendvičtipa paneļi. Pirmais ir vidēja izmēra apkurināma ēka ar platību 500m2, lai ievērtētu klimatisko apstākļu ietekmi nesošo konstrukciju izvēlē aprēķins tiek veikts divās vietās ar atšķirīgiem klimatiskajiem apstākļiem. Otrais ir liela izmēra apkurināma ēka ar platību > 2500m2. Aprēķins vērsts uz to, kā tāmes vērtību var ietekmēt sendvičtipa paneļu izvēle no ugunsdrošības prasību izpildes viedokļa. Šāda tipa un izmēru ēka varētu kalpot par ražošanas vai noliktavu ēku. Inženierprojektā ir uzprojektēts mazumtirdzniecības veikals, kurš sastāv no diviem apjomiem - ēkas galvenais apjoms ir vienstāva ar četrslīpu jumtu, maksimālais augstums jumta korē 7,80 m, tam piekļaujas piezemēts palīgapjoms. Apbūves laukums 619,20 m2. Būves galvenā apjoma konstruktīvo shēmu veido monolītā dzelzsbetona stabveida pamati, tērauda kolonnas, uz tām balstīta plakanu kopņu un siju sistēma. Būves telpiskās noturības nodrošināšanai tiek izmantotas saites kopņu un siju savienošanai kopņu augšjoslas un apakšjoslas plaknē, vertikālās saites starp kolonnām, kā arī garensaites kolonnu savienošanai. Palīgapjoma konstruktīvais risinājums lentveida pamati, mūra sienas un dobtie dzelzsbetona pārseguma paneļi. Ir izstrādāta tehnoloģiskā karte kopņu montāžas procesam. Ir Izstrādāts būvdarbu kalendārais plāns saskaņā ar tehnoloģisko karti un objekta koptāmi. Būvdarbu sākums ir paredzēts 01. aprīlī 2014. gadā, bet būvdarbu nobeigums paredzētas 22. augustā 2014. gadā. Diplomdarbā ietilpst: 142 apraksta lapas, 48 attēli, 35 tabulas, 1 lokālā tāme un 1 koptāme, inženierprojekta grafiskā daļa - 9 lapas, formāts A1.
Keywords Sendvičtipa paneļi
Keywords in English Sandwich panel
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 13.06.2014 16:51:48