Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Sendvičpaneļu veidu tehniskais un ekonomiskais salīdzinājums"; diplomprojekts "Lielveikala būvniecība Liepājā"
Title in English "Technical and Economic Comparison of Sandwich Panel Types"; Diploma Project "Supermarket Building in Liepāja"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor V.Lūsis
Reviewer
Abstract Diplomprojekts sastāv no inženierprojekta ar tēmu Lielveikala būvniecība Liepājā, un no pētnieciskās daļas ar tēmu Sendvičpaneļu veidu tehniskais un ekonomiskais salīdzinājums. Inženierprojektā tiek projektēta divstāvu lielveikala ēka Liepājā, Bērzu ielā 33, izstrādājot ēkas tehnisko projektu. Ēkas pirmo stāvu paredzēts izmantot gan pārtikas, gan sporta preču tirdzniecībai. Otrajā stāvā telpas paredzētas konferencēm un prezentācijas vajadzībām. Par ēkas nesošajiem elementiem tiek izvēlētas tērauda konstrukcijas. Tehniskajā projektā tiek aprakstīti ēkas arhitektoniskie, konstruktīvie un siltumtehniskie risinājumi, kā arī ugunsdrošības. Tiek veikta ārsienu siltumtehniskie aprēķini, ņemot vērā sākotnējās izmaksas un ēkas uzturēšanas izmaksas ilgtermiņā. Projektā tiek veikti kontrolaprēķini un dimensionēšana pēc atbilstošiem Eiropas standartiem tādiem elementiem kā pamatu pēda, kolonna, tērauda kopne, tērauda kolonna un mezgli. Papildus tiek veikts pamatu sēšanās aprēķins pēc Latvijas būvnormatīviem. Tehniskajā projektā tiek izstrādāta arī būvdarbu tehnoloģijas daļa, kurā tiek aprakstīti galvenie būvdarbi, to organizācija. Tiek aprakstīti vides aizsardzības pasākumi, kā arī izstrādāts objekta ekonomiskais pamatojums. Lielveikals ir nozīmīgs elements esošajā dzīvojamo māju masīvā. Objekta būvniecības kopējās izmaksa 574 655, 35 euro ar PVN. Būvdarbus plānots uzsākt 2015. gada 30. martā un pabeigt 2015. gada 4. septembrī. Bakalaura daļā iekļauta informācija par sendvičpaneļu veidiem. Salīdzināti Latvijā izplatītāko jumta un sienu sendvičpaneļu tehniskie dati un to viena kvadrātmetra izmaksas. Darbs sastāv no 198 lpp., 41 attēla, 41 tabulas, 24 informācijas avotiem, 1 pielikuma, 9 A1 lapas formāta rasējumi.
Keywords Lielveikala būvniecība Liepājā
Keywords in English Supermarket Building in Liepāja
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 09.06.2014 13:50:57