Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Engineering Technology , Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language "Transporta cauruļvadu ar virsmas tilpuma defektu spriegumstāvokļa analīze un remontiespējas ar kompozītmateriāliem"
Title in English "Analysis of Volume Surface Defect Stress in Transport Pipes and Repair Possibilities with Composite Materials"
Department
Scientific advisor Māris Eiduks
Reviewer profesors Andrejs Krasņikovs
Abstract Darbā ir aprakstīti paņēmieni, kā tiek remontēti dabasgāzes un naftas transporta cauruļvadi, kādi ir to materiāli un veikta analīze, vai ir iespējams veikt remontdarbus, izmantojot kompozītmateriālus. Pirmajā daļā ir izpētīti transporta cauruļvadu tipiskākie materiāli, cauruļvadu veidi pēc to atrašanās vietas, gāzes vadu sadalījums pēc to spiedieniem, standarta izmēri, kādi ir transporta cauruļvadiem. Otrajā daļā tika izpētīti remonta paņēmieni, kādus pielieto, lai remontētu caurules ar virsmas tilpuma defektiem: metināšana, speciālas uzlikas un kompozītmateriālu apsēji. Trešajā daļā tika veikta remonta analīze, ar programmas Solidworks palīdzību, cauruļvadam, kāds ir nepieciešamais stiklplasta bandāžas biezums, lai cauruļvads atgūtu savas sākotnējās īpašības. Ceturtajā daļā tika veikts ekonomiskais aprēķins metināšanas metodei un remontam ar kompozītmateriāliem. Iegūtie dati tika salīdzināti un noteikta izdevīgākā metode Darba beigās ir secinājumi un norādījumi turpmākajiem pētījumiem. Darbā: 50 lappuses teksta, 20 attēli, 6 tabulas un 45 nosaukumu informācijas avoti.
Keywords Transporta cauruļvadi, cauruļvadi, kompozītmateriāli, stikla šķiedra
Keywords in English transport pipelines, pipelines, composite materials, fiberglass
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 06.06.2014 17:21:48