Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language „Inercialās navigācijas sistēmas funkcionēšanas kontroles ierīces algoritmu un skaitļošanas kanālu kontroles elektrisko shēmu izstrādāšana”
Title in English “Designing Algorithms for Inertial System Operation Control Unit and Electrical Circuits for Computation Channel Control”
Department
Scientific advisor Dr.habil.sc.ing., prof. Pjotrs Trifonovs-Bogdanovs
Reviewer Dr.sc.ing., doc. Ilmārs Ozoliņš
Abstract Darba temats ir inerciālās navigācijas sistēmas funkcionēšanas kontroles ierīces algoritmu un skaitļošanas kanālu kontroles elektrisku shēmu izstrādāšana. Darbā ir aprakstītas bezplatformas inerciālās navigācijas sistēmu darbības algoritmi, kā arī mūsdienu sistēmu ekspluatācijas pamatprincipi. Tika izstrādāts un matemātiski pamatots kontroles algoritms, kas ļauj veikt sistēmas padziļināto kontroli. Algoritms balstās uz atgriezenisko saišu pārrāvuma metodi. Sekmīgākai algoritma izveidošanai tika veikta detalizēta sistēmas funkcionālo bloku ieejas un izejas signālu analīze. Tika piedāvāta eksistējošās inerciālās sistēmas modificētā shēma ar komutējamo struktūru. Darba apjoms ir 108 lpp., ieskaitot 73 attēlus, 9 tabulas, 88 formulas. Literatūras avotu skaits ir vienāds ar 22. Darbā nav iekļauti pielikumi.
Keywords BINS, bezplatformas, algoritms, kontrole, žiroskops, akselerometrs, komutējamā struktūra
Keywords in English IRS, strapdown, algorithm, control, gyro, accelerometer, switchable structure
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 30.05.2014 14:10:29