Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Laistīšanas vadības sistēmas izstrāde ar mākslīgo neironu tīklu un apgrieztās izplatīšanas apmācības algoritmu"
Title in English "Development of Irrigation Control System with Artificial Neural Network and Backpropagation Algorithm"
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor A.Ļevčenkovs
Reviewer
Abstract Diplomdarba tēma ir Laistīšanas sistēmu vadības izstrāde, izmantojot neironu tīklu un apgrieztas izplatīšanas apmācības algoritmu. Tēma tika izvēlēta sakarā ar iespējamo laistīšanas sistēmas modernizāciju efektivitātes palielināšanai, kā arī darba resursu patērēšanas samazināšanai. Mūsdienās, neironu tīklu tehnoloģijām ir liels potenciāls attīstībai, tāpēc šis diplomdarbs ir balstīts tieši uz šo tehnoloģiju izpētes. Šajā darbā apskatīti laistīšanas sistēmas darbības pamatprincipi, kā arī tās iespējamā modernizācija, izmantojot neironu tīklus. Diplomdarbā ir iekļauts neironu tīkla un pamata moduļu, kas nepieciešami laistīšanas sistēmas darbībai, pārskats. Diplomdarba galvenais mērķis ir laistīšanas sistēmas vadības, izmantojot neironu tīklu, izstrāde. Tika apskatīti vadības programmu bloki, kā arī to aparatūras ieviešana. Diplomdarbā ir iekļauts ekonomiskais pamatojums un aprēķināta ierīces pašizmaksa. Diplomdarbā ir 50 lpp., 18 attēlu, 4 tabulu un 12 literatūras avotu.
Keywords laistīšanas sistēma, neironu tīkls, arduino uno
Keywords in English Neural Networks, Irrigation Control System, Arduino Uno
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 29.05.2014 12:08:47