Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Gaisa piesārņojumu samazinošā ceļu seguma iespējamā pielietošana Latvijā"; inženierprojekts "Mālu ielas rekonstrukcija Valmierā"
Title in English "Potential Use of Air Pollution Reducing Pavement in Latvia"; Engineering Design Project "Reconstruction of Mālu Street in Valmiera"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor J.Smirnovs
Reviewer I.Veļikanova
Abstract Anotācija Bakalaura darba nosaukums ir „Gaisa piesārņojumu samazinošā ceļu seguma iespējamā pielietošana Latvijā”. Tā mērķis ir izpētīt gaisa piesārņojumu samazinošā ceļu seguma būtību un noteikt, vai tas ir piemērots izmantošanai Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām, kurās apkopota informācija par transporta radīto piesārņojumu un tā radītajām sekām. informācija par vidi piesārņojošajām vielām un noteiktajām kritiskajām robežvērtībām. Bakalaura darba ietvaros izpētīti dati par Nīderlandes pilsētā Hengelo veikto eksperimentu un tajā sasniegtajiem rezultātiem. Noslēgumā veikta Latvijas klimatisko apstākļu analīze un to piemērotība veiksmīgai fotokatalītiskā ceļu seguma izmantošanai. Bakalaura darba apjoms ir 42 lappuses, tajā iekļauti 19 attēli un 2 tabulas. Inženierprojekta nosaukums ir „Mālu ielas Valmierā rekonstrukcijas projekts”. Tajā aplūkotas esošās situācijas problēmas un rasti to risinājumi. Ir mainīts ielas normālprofils un segums, uzlabota satiksmes drošība, izveidojot gājēju un velobraucēju ceļus. Inženieprojekta daļā iekļauti 14 attēli, 26 tabulas un 9 rasējumi.
Keywords Gaisa piesārņojumu samazinošā ceļu seguma iespējamā pielietošana Latvijā
Keywords in English Air pollution reducing pavement potential use in Latvia
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 29.05.2014 10:10:51