Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Ceļu būves ietekme uz vidi"; inženierprojekts "Zemnieku ielas rekonstrukcija posmā no N.Rancāna ielas līdz Stacijas ielai Rēzeknē"
Title in English "Road ConstructionImpact on the Environment"; Engineering Design Project "Reconstruction of the Zemnieku Street from N.Rancāna Street to Stacijas Street in Rēzekne"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor J.Smirnovs
Reviewer M.Zemītis
Abstract Bakalaura darba nosaukums ir „Ceļu būves ietekme uz vidi”. Bakalaura darbs sastāv no divām daļām – literatūras apskata – kur tiek analizēta ceļu būves ietekme uz vidi, un otrajā daļā tiek izstrādāts ceļu būves inženierprojekts - Zemnieku ielas rekonstrukcija, posmā no N. Rancāna ielas, līdz Stacijas ielai, Rēzeknē Darba mērķis ir apskatīt ceļu būves nozares iedarbi uz ekoloģiju un tautsaimniecību un cilvēku darbību. Darbs sastāv no dažādu faktoru, kas ir specifiski tieši ceļubūvei, ietekmi uz apkārtējo vidu un ekoloģiju, kā arī izpratne par vides jēdzienu kopumā. Bakalaura darba pētījumā tika apskatīta likumdošana, kas saistīta ar vides risku analīzi, normatīvie akti un Ietekme uz vidi novērtējums. Darba rezultātā radās secinājumi par vides aizsardzību saistībā ar mūsu nepārtraukto iedarbi uz vidi un kādus rezultātus tas rada. Inženierprojekta daļā tika izstrādāts rekonstrukcijas projekts „Zemnieku ielas rekonstrukcija, posmā no N. Rancāna ielas, līdz Stacijas ielai, Rēzeknē”. Zemnieku iela atrodas Rēzeknes centrā, uz šīs ielas atrodas privātmājas un Rēzeknes poliklīnika, kā arī šī iela ved uz Rēzeknes slimnīcu, tai ir būtiska nozīme pilsētas infrastruktūrā. Zemnieku ielai vienīgie veiktie darbi ir bijuši “bedrīšu lāpīšana” un tās stāvokli var raksturot kā tuvu sabrukumam, arī gājēju ietves ir nolietojušās un ir nepieciešams izbūvēt autobusu pieturas. Rekonstrukcijas ietvaros satiksmes kvalitātes līmeņa uzlabošanai paredzēts veikt pilno segas rekonstrukciju, nobrauktuves, izbūvēt autobusu pieturu paplašinājumus. Ūdens atvade risināta izbūvējot slēgtu ūdens atvades sistēmu, nomainot vecās dzelzsbetona pret PE tipa caurtekām. Paredzēts atjaunot esošo apgaismojumu, gājēju un velosipēdistu drošības uzlabošanai rekonstruēt esošās ietves, kā arī izbūvēt jaunas ietves. Nobrauktuvju vietās pie pārejām paredzēts izbūvēt sēdinātās apmales. Bakalaura darbs (ar inženierprojektu) kopā sastāv no 131 lapām, 26 attēliem, 19 tabulām, 18 rasējumiem.
Keywords Ceļu būves ietekme uz vidi
Keywords in English Road ConstructionImpact on the Environment
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 23.05.2014 11:58:14