Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Satiksmes drošības problēmu analīze Jelgavas pilsētā” („Autoceļa A9 Rīga (Skulte) – Liepāja posma rekonstrukcija”)
Title in English „Analysis of Traffic Safety Problems in Jelgava” („Reconstruction of Road A9 Riga(Skulte)-Liepaja Section”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Z.Lazda
Reviewer prof. J.Smirnovs
Abstract Darbu veido divas daļas: bakalaura darbs - Satiksmes drošības problēmu analīze Jelgavas pilsētā un inženierprojekts - Autoceļa A9 Rīga (Skulte) Liepāja posma rekonstrukcija. Bakalaura darbā teorijas daļā apkopota un izanalizēta informācija par satiksmes drošības problēmu aktualitāti mūsdienās, kā arī aktuālajiem piedāvātajiem risinājumiem šajā jomā, kā arī tiek apskatīti attīstīto valstu labās prakses piemēri satiksmes drošības līmeņa paaugstināšanai pilsētās un apdzīvotās teritorijās. Savukārt pētījuma daļā tiek analizēta situācija Jelgavas pilsētā, apskatīti bīstamākie krustojumi un vietas, raugoties no satiksmes drošības viedokļa, kā arī veikts pētījums par konfliktpunktu aprēķina metodes pielietojumu Jelgavas pilsētas ielu tīkla bīstamības noteikšanai un sniegti ieteikumi un rekomendācijas perspektīvā. Inženierprojekts izstrādāts Valsts galvenā autoceļa A9 Rīga (Skulte) - Liepāja posma rekonstrukcijai. Projekta risinājumi paredz esošā ceļa rekonstrukciju. Projektēts plāns, garenprofils, vertikālais plānojums, ūdens atvade, satiksmes organizācija.
Keywords Satiksmes drošība, Jelgava
Keywords in English Traffic Safety, Jelgava
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 22.01.2014 10:18:21