Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ķīmija
Nosaukums Polibromēto dibenzodioksīnu un dibenzofurānu noteikšana pārtikas produktos
Nosaukums angļu valodā Determination of polybrominated dibenzodioxines and dibenzofurans in food
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Mg. chem. J.Rjabova, Mg. chem. Dz. Začs
Recenzents Dr. chem. M.Drille
Anotācija PBDD/F, GH-AIMS, BALTIJAS JŪRAS LAŠI Praktiskajā daļā tika izstrādāta GH-AIMS metode PBDD/F savienojumu noteikšanai partikas produktos un pielietota Baltijas jūras lašu paraugu analīzei. Pārbaudīti analīzes metodes galvenie parametri – selektivitāte, linearitāte, precizitāte un atgūstamība. Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 1995. līdz 2012. gadam) par PBDD/F savienojumu emisijas avotiem, veidošanās mehānismiem, TEF faktora nozīmi pārtikas produktu toksicitātes izvērtēšanā. Izpētīti iepriekšējo pētījumu rezultāti, kā arī izanalizētas PBDD/F ekstrakcijas, attīrīšanas un instrumentālās analīzes stadijas. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 54 lpp. Darbs satur 9 attēlus, 11 tabulas un tajā izmantoti 22 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi PBDD/F, GH-AIMS, BALTIJAS JŪRAS LAŠI
Atslēgas vārdi angļu valodā PBDD/F, GC-HRMS, BALTIC WILD SALMONS
Valoda lv
Gads 2013
Darba augšupielādes datums un laiks 12.06.2013 14:51:33