Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ķīmija |
Nosaukums |
Polibromēto dibenzodioksīnu un dibenzofurānu noteikšana pārtikas produktos |
Nosaukums angļu valodā |
Determination of polybrominated dibenzodioxines and dibenzofurans in food |
Struktūrvienība |
14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte |
Darba vadītājs |
Mg. chem. J.Rjabova, Mg. chem. Dz. Začs |
Recenzents |
Dr. chem. M.Drille |
Anotācija |
PBDD/F, GH-AIMS, BALTIJAS JŪRAS LAŠI
Praktiskajā daļā tika izstrādāta GH-AIMS metode PBDD/F savienojumu noteikšanai partikas produktos un pielietota Baltijas jūras lašu paraugu analīzei. Pārbaudīti analīzes metodes galvenie parametri – selektivitāte, linearitāte, precizitāte un atgūstamība.
Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 1995. līdz 2012. gadam) par PBDD/F savienojumu emisijas avotiem, veidošanās mehānismiem, TEF faktora nozīmi pārtikas produktu toksicitātes izvērtēšanā. Izpētīti iepriekšējo pētījumu rezultāti, kā arī izanalizētas PBDD/F ekstrakcijas, attīrīšanas un instrumentālās analīzes stadijas.
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 54 lpp. Darbs satur 9 attēlus, 11 tabulas un tajā izmantoti 22 literatūras avoti. |
Atslēgas vārdi |
PBDD/F, GH-AIMS, BALTIJAS JŪRAS LAŠI |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
PBDD/F, GC-HRMS, BALTIC WILD SALMONS |
Valoda |
lv |
Gads |
2013 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
12.06.2013 14:51:33 |