Studiju veids |
bakalaura profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Mašīnu un aparātu būvniecība |
Nosaukums |
Konfekšu dozēšanas iekārta |
Nosaukums angļu valodā |
Candy dispensing equipment |
Struktūrvienība |
31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte |
Darba vadītājs |
A.Kamols |
Recenzents |
M.Irbe |
Anotācija |
Bakalaura darba tēma ir „Konfekšu dozēšanas iekārta”.
Darbā sasniegts jauns tehnoloģisks process ar CNC darbgaldus palīdzību un veiktie tiem nepieciešamie aprēķini.
Bakalaura darbs sastāv no divām daļām. Pirmā daļa ir paskaidrojošais apraksts, kurš sastāv no ievada, uzdevumu nostadnes un analīzes daļu, tehnoloģisko daļu, konstruktīvo daļu, ekonomiskas un darba aizsardzības daļu. Otrā ir projekta grafiskā daļa, kura ietvēr rasējumus un specifikācijas.
Tehnoloģiskā daļā ietilpst apstrādātas detaļas analīze, ražošanas tipa aprēķins un izpildes organizatoriskās formas projektējamā tehniskā procesa noskaidrošana, sagataves iegūšanas veida izvēle, ražošanas veida noteikšana, iekārtu izvēle, bāzu analīze un izvēle, uzlaižu un starpoperāciju aprēķins, veikti griešanas režīmu aprēķini, ka arī izstrādāts apstrādes programmu bloks.
Ražošanas ekonomiskajā daļā ir aprēķināts sagatavju iegūšanas ekonomiskās metodes pamatojums.
Konstruktīvā daļa satur ierīces konstrukcijas izvēli un aprakstu, ierīces aizspiedņa piepūles aprēķinu un ierīces precizitātes aprēķinu.
Darba un vides aizsardzības daļās apskatīti kopīgie darba un vides aizsardzības aspekti, kas ir attiecināmie uz bakalaura darbā apskatāmā tehnoloģiskā procesa specifiku, darba aizsardzības vispārīgie principi, jaunais darba aizsardzības modelis, ražošanas sanitārija ka arī vides aizsardzība.
Bakalaura darbā grafiskajā daļā ir iekļautas 8 A-1 formāta lapas, 80 teksta lpp., 9 attēli, 6 tabulas un sniegti 30 informācijas avoti. |
Atslēgas vārdi |
CNC darbgalds, vārpsta, tehnoloģiskais process. |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
CNC machine, shaft, technological process. |
Valoda |
lv |
Gads |
2013 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
10.06.2013 20:05:48 |