Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ķīmija |
Nosaukums |
Kviešu salmu termoķīmiskie raksturojumi |
Nosaukums angļu valodā |
Thermochemical characterization of wheat straw |
Struktūrvienība |
14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte |
Darba vadītājs |
Dr. habil. chem. V. Kampars, Mg. chem. K.Lazdoviča |
Recenzents |
Dr. chem. M. Roze |
Anotācija |
Bakalaura darbā pētīti kviešu salmu enerģētiskie raksturojumi un pirolīzes process, izmantojot TG-FTIR analīzes metodi. Izpētes gaitā noteikta kviešu salmu siltumspēja, relatīvais mitruma saturs, pelnu saturs un sastāvs, veikta elementu analīze. Identificēti kviešu salmu pirolīzes procesā radušies savienojumi.
Literatūras apskatā apkopota informācija par laika periodu no 1994. līdz 2012. gadam, izmantojot žurnālus Fuel, Bioresourse and Techology, Journal of Analytical and Applied Pyrolysis, kā arī interneta datu bāzes Ebrary, Science Direct, SpringerLink, WILEY Online Library. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 50 lpp. Darbs satur 14 tabulas, 29 attēlus. Kopumā izmantoti 55 literatūras avoti. |
Atslēgas vārdi |
KVIEŠU SALMU TERMOĶĪMISKIE RAKSTUROJUMI |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
THERMOCHEMICAL CHARACTERIZATION, WHEAT STRAW |
Valoda |
lv |
Gads |
2012 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
15.06.2012 10:25:06 |