Studiju veids |
bakalaura profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšana un vadīšana |
Nosaukums |
„Franšīzes sistēmas izveide ātrās ēdināšanas restorānam Latvijā un ārvalstīs” |
Nosaukums angļu valodā |
“Development of Franchise System in a Fast Food Restaurant in Latvia and Abroad” |
Struktūrvienība |
22314 Starptautisko ekonomisko sakaru, transporta ekonomikas un loģistikas katedra |
Darba vadītājs |
Doc. I.Pucens |
Recenzents |
|
Anotācija |
Diplomdarba nosaukums ir "Franšīzes sistēmas izveide ātrās ēdināšanas restorānam Latvijā un ārvalstīs", un diplomdarba autore ir Ieva Bagātā.
Diplomdarbā ir izstrādāti pasākumi, kas palīdz ātrās ēdināšanas restorānam franšīzes sistēmas izveidē, konkrēti apskatītas SIA Woki Toki iespējas izveidot franšīzes biznesu.
Diplomdarba teorētiskajā daļā vispārīgi raksturota franšīze, tās būtība un dalībnieki, teorētiskā daļa ietver tiesisko regulējumu, franšīzes sistēmas modeļus, franšīzes līgumu un vēsturisko attīstību.
Analītiskā apskata un pētījumu daļā franšīzes bizness piemērots sabiedriskās ēdināšanas sektoram. Pētīts sabiedriskās ēdināšanas sektors pasaulē un Latvijā, saistībā ar sabiedrisko ēdināšanu analizēti franšīzes elementi un raksturota franšīzes biznesa uzsākšana un attīstība.
Projektu un aprēķinu ekonomiskā pamatojumu daļā apskatīts uzņēmums Woki Toki, veikta darbības, finanšu un paplašināšanas analīzes. Vadoties no uzņēmuma analīzēm vērtēta franšīzes iespēja un izstrādāti franšīzes piedāvājuma pamati. Aprēķinātas franšīzes maksas, aprēķināti potenciālā franšīzes ņēmēja ieguldījumi un peļņa, SIA Woki Toki ienākumi no franšīzes un peļņa no paša uzņēmuma atvērta restorāna.
Diplomdarba apjoms ir 64 lpp., darbā ir 6 attēli un 14 tabulas, ir 62 bibliogrāfiskā saraksta vienības. |
Atslēgas vārdi |
Franšīzes sistēmas izveide ātrās ēdināšanas restorānam |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Development of Franchise System in a Fast Food Restaurant |
Valoda |
lv |
Gads |
2012 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
21.05.2012 10:53:07 |