| Anotācija |
Maistruks, O. Inspicēšanas kvalitātes analīze un pilnveide AS «Kiwa Latvia»:
Bakalaura darbs / Maistruks, O., Kavosa, M. (2025) Rīga: RTU IEVF, bakalaura profesionālo
studiju programma “Visaptverošā kvalitātes vadība”, 67 lpp.
Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, trīs daļas, secinājumi un
priekšlikumi. Darba apjoms ir 67 lpp., tajā iekļauti 13 attēli, 12 tabulas, 3 formulas. Izmantotajā
literatūras un avotu sarakstā ietverti 12 avoti latviešu un 34 avoti angļu valodā. Darbam
pievienots 2 pielikums.
Pētījuma mērķis: veikt inspicēšanas procesa kvalitātes analīzi un ietekmes faktoru
novērtējumu AS «Kiwa Latvia» atbilstoši ISO/IEC 17020 standarta prasībām, lai sniegtu
priekšlikumus inspicēšanas procesa pilnveidei.
Pirmajā darba daļā tiek atlasīta, apkopota un analizēta teorētiskā informācija par
pētījuma galveno jautājumu. Tiek apzināti inspicēšanas un atbilstības novērtēšanas termini, kā
arī kvalitātes un kvalitātes vadības termini. Padziļināti tiek analizēta informācija par
inspicēšanu pētāmajā sfērā. Daļas beigās apkopota informācija par pētījumā izmantotajām
metodēm, to priekšrocībām un trūkumiem, kā arī to pielietojumu pētījuma ietvaros.
Otrajā darba daļā tiek analizēta informācija par uzņēmumu, tā kvalitātes vadības sistēmu
un ar pētījuma jautājumu saistītiem procesiem un prasībām. Daļas ietvaros tiek veikts
uzņēmuma iekšējais audits, kā arī noteiktas pārējās problēmas, kas tiks risinātas pētījuma
praktiskajā daļā.
Trešajā darba daļā tiek apzinātas konstatētās problēmas, veikta to padziļinātā analīze,
izmantojot kvalitātes analīzes metodes un sniegti priekšlikumi pilnveidei, balstoties uz
kvalitātes pilnveides metožu principiem. Daļas ietvaros tiek noteiktas izvirzīto priekšlikumu
ieviešanas izmaksas un to ieguvumi.
Nozīmīgākie rezultāti: pētījuma rezultātā ir noskaidroti uzņēmuma kvalitātes vadības
sistēmas aspekti un trūkumi- vislielākos kvalitātes zudumus rada darbinieku tieksme ietaupīt
laiku uz pamata procesiem, kas rezultātā noved pie kļūdu rašanās. Sniegtie priekšlikumi vērsti
uz to, lai padarīt inspicēšanas procesu efektīvāku, likvidējot vai aizstājot nelietderīgos procesa
posmus, kā rezultātā tiek mazināts pieļauto kļūdu skaits un uzlabota vispārēja procesa plūsma. |