Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmējdarbība un vadīšana
Nosaukums „Konkurētspējas paaugstināšanas veidi uzņēmumā”
Nosaukums angļu valodā „Ways of enhancing competitiveness in a company“
Struktūrvienība 22700 Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūts
Darba vadītājs prof. E.Gaile - Sarkane
Recenzents
Anotācija Bakalaura darba nosaukums ir Konkurētspējas paaugstināšanas veidi uzņēmumā. Bakalaura darbs satur divas galvenās daļas. Pirmā ir analītiskā apskata daļa, bet otrā ir pētījumu un aprēķinu daļa. Bakalaura darba apjoms ir 64 lapaspuses un tas satur 16 tabulas un 8 attēlus, kā arī 3 pielikumus. Bakalaura darbs ir rakstīts latviešu valodā. Analītiskajā apskata daļā tika apskatīta uzņēmējdarbības attīstības dinamika un gatavo ēdienu piegādes nozare Latvijā. Veikta konkurentu analīze izmantojot vispārējo konkurentu novērtēšanas metodi. Tika apskatīti konkurētspējīgās priekšrocības veidošanās pamati. Tika apskatīti visi sortimenta rādītāji platums, garums, dziļums, blīvums. Šajā daļā ietvertā informācija kalpoja par pamatu pētījuma un aprēķinu daļas izstrādāšanai. Pētījumu un aprēķinu daļā tika raksturots uzņēmums SIA Express pizza. Tikai apskatīti 3 veidi kā paaugstināt konkurētspēju uzņēmumā SIA Express pizza un tie bija - kvalitātes procesu pilnveidošana uzņēmumā, ieviešot TQM, uzņēmuma pozicionēšana tirgū izmantojot reklāmu, sortimenta paplašināšana caur jaunievedumiem, kā arī palielināt sortimenta dziļumu, dažādojot piedāvāto picu klāstu. Tika analizēts kurš risinājums ir izdevīgākais uzņēmumam. Nobeigumā tika sniegti secinājumi un priekšlikumi balstoties uz pētījuma un aprēķina daļa veiktajiem aprēķiniem.
Atslēgas vārdi Konkurētspējas paaugstināšanas veidi uzņēmumā
Atslēgas vārdi angļu valodā Ways of enhancing competitiveness in a company
Valoda lv
Gads 2010
Darba augšupielādes datums un laiks 19.04.2011 12:25:19