Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Uzņēmējdarbība un vadīšana |
Nosaukums |
„Konkurētspējas paaugstināšanas veidi uzņēmumā” |
Nosaukums angļu valodā |
„Ways of enhancing competitiveness in a company“ |
Struktūrvienība |
22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte |
Darba vadītājs |
prof. E.Gaile - Sarkane |
Recenzents |
|
Anotācija |
Bakalaura darba nosaukums ir Konkurētspējas paaugstināšanas veidi uzņēmumā. Bakalaura darbs satur divas galvenās daļas. Pirmā ir analītiskā apskata daļa, bet otrā ir pētījumu un aprēķinu daļa. Bakalaura darba apjoms ir 64 lapaspuses un tas satur 16 tabulas un 8 attēlus, kā arī 3 pielikumus. Bakalaura darbs ir rakstīts latviešu valodā.
Analītiskajā apskata daļā tika apskatīta uzņēmējdarbības attīstības dinamika un gatavo ēdienu piegādes nozare Latvijā. Veikta konkurentu analīze izmantojot vispārējo konkurentu novērtēšanas metodi. Tika apskatīti konkurētspējīgās priekšrocības veidošanās pamati. Tika apskatīti visi sortimenta rādītāji platums, garums, dziļums, blīvums. Šajā daļā ietvertā informācija kalpoja par pamatu pētījuma un aprēķinu daļas izstrādāšanai.
Pētījumu un aprēķinu daļā tika raksturots uzņēmums SIA Express pizza. Tikai apskatīti 3 veidi kā paaugstināt konkurētspēju uzņēmumā SIA Express pizza un tie bija - kvalitātes procesu pilnveidošana uzņēmumā, ieviešot TQM, uzņēmuma pozicionēšana tirgū izmantojot reklāmu, sortimenta paplašināšana caur jaunievedumiem, kā arī palielināt sortimenta dziļumu, dažādojot piedāvāto picu klāstu. Tika analizēts kurš risinājums ir izdevīgākais uzņēmumam. Nobeigumā tika sniegti secinājumi un priekšlikumi balstoties uz pētījuma un aprēķina daļa veiktajiem aprēķiniem. |
Atslēgas vārdi |
Konkurētspējas paaugstināšanas veidi uzņēmumā |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Ways of enhancing competitiveness in a company |
Valoda |
lv |
Gads |
2010 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
19.04.2011 12:25:19 |