Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums Daudzfunkcionālas sabiedriskas ēkas ar koka karkasu konstruktīva risinājuma pamatojums (Daudzfunkcionāla sabiedriska ēka ar koka karkasu Mārupē)
Nosaukums angļu valodā Structural solution justification for multifunctional public building with timber framework (Multifunctional new public building with timber framework in Marupe)
Struktūrvienība 31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte
Darba vadītājs Dmitrijs Serdjuks
Recenzents Sergejs Bondarevs
Anotācija Diplomprojekta darbu veido divas daļas: bakalaura pētnieciskā daļa “Daudzfunkcionālas sabiedriskas ēkas ar koka karkasu konstruktīva risinājuma pamatojums” un inženierprojekta daļa “Daudzfunkcionāla sabiedriska ēka ar koka karkasu Mārupē”. Pētnieciskajā daļā tiek pētīts visracionālākais konstruktīvais risinājums sabiedriskai ēkai ar koka karkasu un lokveida koka kopnēm. Ir apskatīti dažādi un visbiežāk lietoti pasaulē koka konstrukciju risinājumi, to priekšrocības un trūkumi, saistītie ar būvniecības izdevumiem, celtniecības laiku, apkopes vienkāršību, ēkas izturību un citiem parametriem. Šajā daļā ir atrasts vislabākais konstruktīvais risinājums, kurš tiek izmantots inženierprojekta apskatītajā ēkā Diplomdarbā izstādīts inženierprojekts – daudzfunkcionāla sabiedriska ēka ar koka karkasu Mārupē ar laidumu 36m, kura ir projektēta lai organizētu tajā sporta un sabiedriskos pasākumus. Projektējamās ēkas platība ir 4088m^2. Ir viegli apskatīti inženiertīklu risinājumi un arhitektūras nianses, kā arī būvdarbu organizācija, un darba drošības noteikumi. Ir aprēķinātas galvenās nesošās būvkonstrukcijas (kopnes, kolonnas, pamatne). Kopējais darba apjoms ir 200 lapas, kas satur 10 A1 rasējumu lapas, 120 attēlus un 29 tabulas. Tika izmantoti 36 dažādi literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Daudzfunkcionālas sabiedriskas ēkas ar koka karkasu konstruktīva risinājuma pamatojums.
Atslēgas vārdi angļu valodā Structural solution justification for multifunctional public building with timber framework
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 10.06.2024 22:11:39