Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums Tīkla un akumulatoru enerģijas uzkrājēju salāgošanas pārveidotāju zudumu salīdzinošā analīze
Nosaukums angļu valodā Comparative Analysis of Losses in Interface Converters of Battery Energy Storage Systems
Struktūrvienība 33000 Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultāte
Darba vadītājs Iļja Galkins
Recenzents Ruslans Muhitovs
Anotācija Maģistra darbs satur 73 lappuses, uz kuriem tiek paradītie 17. attēli un 5. tabulas. Darba izpildei tiek izmantotas 19. literatūras avoti. Ievadā tiek atklāta pētījuma aktualitāte izvēlētajā virzienā, izvirzīta pētījuma problēma, mērķis un uzdevumi, definēts objekts, zinātniskā pētījuma priekšmets, izvirzīts mērķis un uzdevumi, norādīts pētījuma metodiskais pamatojums. Pētījums, tā teorētiskā un praktiskā nozīme. Pirmajā nodaļā ir rakstīts par daļēju jaudas pārveidotājiem. Tiek aprakstīts tos darbības principi un pieslēgšanas varianti, tos priekšrocības un trūkumi, piedāvātas arī shēmas ar populārākiem variantiem. Aprakstītas formulas parametru rēķināšanai. Piedāvātas pieslēgšanas varianta salīdzinājumi. Otrajā nodaļā ir rakstīts par zemfrekvences komutāciju invertoriem. Tiek aprakstīts un paradīts grafiski tos darbības princips. Trešajā nodaļā ir piedāvāta informācijā par enerģijas uzkrāšanas sistēmām. Tiek aprakstīts enerģijas uzskaršanas sistēmas darbības princips. Tiek norādīts pielietojuma sfēras, kur piedāvātie sistēmas efektīvi pielietojamas. Tāpat ir aprakstīts kā var palielināt uzskaršanas sistēmas ar modernu tehnoloģiju pielietojumu. Ceturtajā nodaļā ir aprakstīts MOSFET slēdža zudumu jaudas aprēķinā metodika. Ir paskaidroti faktori, kuri ietekmē uz zudumu daudzumu. Ir paradīts reāla MOSFET ierīces zudumu aprēķina skaitliskais piemērs. Aprēķins bija veikts pie dažādiem nosacījumiem, lai varētu apskatīt, kā katrs no parametriem ietekmē uz slēdzas zudumu. Tāpat ir minēts, kā MOSFET vadības bloki ietekme uz slēdža darbību. Piektajā nodaļā ir aprakstīs metodikas sastādīšanas nosacījumi. Paskaidrots, ka var dabūt relatīvo vērtību sistēmas efektivitātes salīdzināšanai. Tapāt ir piedāvāts salīdzinājuma pārbaudījums.
Atslēgas vārdi jaudas pārveidotājs, zemfrekvences komutāciju invertors, daļēju jaudas pārveidotājs, enerģijas uzkrāšanas baterijā sistēma.
Atslēgas vārdi angļu valodā power converter, low frequency switching inverter, partial power converter, battery energy storage system.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 10.06.2024 12:09:24