Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Ģeomātika
Nosaukums Galileo sistēmas veiktspējas uzlabošana, kombinējot to ar citām globālās navigācijas satelītu sistēmām.
Nosaukums angļu valodā Improving GALILEO system performance by combining it with other global navigation satellite systems
Struktūrvienība 31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte
Darba vadītājs Mārtiņš Reiniks
Recenzents Ingus Mitrofanovs
Anotācija Maģistra darba tēma ir “GALILEO sistēmas veiktspējas uzlabošana, kombinējot to ar citām globālās navigācijas satelītu sistēmām”. Darba mērķis ir noskaidrot, kādu ģeotelpisko datu ieguves precizitāti ir iespējams sasniegt ar GALILEO pozicionēšanas sistēmu un GALILEO kombinācijās ar citām globālām navigācijas satelītu sistēmām. Pirmajā nodaļā aprakstīti globālās un reģionālās navigācijas satelītu sistēmas uzbūves un darbības principi. Otrajā nodaļā aprakstīta globālās navigācijas satelītu sistēmas signālu uzbūve. Trešajā nodaļā aprakstītas globālās navigācijas satelītu sistēmu kļūdas un to rašanās cēloņus. Ceturtajā nodaļā apskatīts GALILEO sistēmas raksturojums. Šajā nodaļā aprakstīta GALILEO vēsture, uzbūve, signāli un pakalpojumi. Piektajā nodaļā izskatīti kombinēto globālās navigācijas satelītu sistēmu ieguvumi. Praktiskajā daļā ir veikts pētījums par GALILEO sistēmas veiktspēju un tās ietekmi, kombinējot to ar citām pozicionēšanas sistēmām. Darbi apvidū veikti Rīgas apkārtnē. Maģistra darbam ir sešas nodaļas un vairāki grafiki un pielikumi. Pētījuma metodes: Kvalitatīvā metode: literatūras un informācijas avotu analīze. Kvantitatīvā metode: Datu ieguve, apstrāde un analīze Leica Infinity programmatūrā.
Atslēgas vārdi GNSS, RNSS, GALILEO, RTK (reālā laika) un PPP (statiskie) mērījumi, precizitāte, pozicionēšana, pēcapstrāde, uztvērējs, mērījumu kļūdas un starpības.
Atslēgas vārdi angļu valodā GNSS, RNSS, GALILEO, RTK (real-time), and PPP (static) measurements, accuracy, positioning, post-processing, receiver, measurement errors, and differences.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 05.06.2024 22:30:00