Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Informācijas tehnoloģija
Nosaukums IT resursu pārraudzības sistēmu lietojums hipervizoru, fizisku operētājsistēmu un tīkla aparatūras uzraudzībā
Nosaukums angļu valodā Application of IT Resource Management Systems in Monitoring of Hypervisors, Physical Operating Systems and Network Hardware
Struktūrvienība 33000 Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultāte
Darba vadītājs Krišjānis Pinka
Recenzents Ruslan Batdalov
Anotācija Nepieciešamība pēc apvienotas uzraudzības sistēmas infromācijas tehnoloģiju (turpmāk tekstā IT ) jomā ir būtiska, jo bez tās var rasties nesaskaņotas datu plūsmas un biežas kļūdas. Šāda veida sistēmai ir jāspēj efektīvi integrēt dažādus resursus, tajā skaitā hipervizorus, fiziskas operētājsistēmas un tīkla aparatūru. Izveidotai sistēmai tiek pievienots jauns ierīču kopums, kuru nepieciešams veiksmīgi integrēt. Šāda tipa risinājumi ir nepieciešami, lai lietotājs varētu uzraudzīt savu sistēmu, analizēt un veikt labojumus vai atjauninājumus. Kopējai sistēmai nepieciešams ieviest monitoringu un resursu uzraudzību, lai optimizētu darbību un veiksmīgāk atklātu radušās kļūdas. Bakalaura darba mērķis ir radīt risinājumu, kas palīdzētu uzņēmumiem vai lietotājiem uzraudzīt vajadzīgas sistēmas un izanalizējot tos, veikt secinājumus. Darba ietvaros piedāvāts, iepazīties ar saistītajiem pētījumiem IT resursu uzraudzības sistēmām, identificēt tehnoloģijas, kuras ļauj uzraudzīt hipervizorus, fizisko operētājsistēmu un tīkla aparatūru, kā arī projektēt un izveidot risinājuma prototipu, veikt izstrādāta risinājuma validāciju un secināt par darba padarīto. Darba apjoms – 51 lappuses, 13 attēli, 10 tabulas.
Atslēgas vārdi resursu pārraudzība, monitorings, hipervizori, operētājsistēmas, tīkla aparatūra, ManageEngine OpManager.
Atslēgas vārdi angļu valodā monitoring, hypervisors, operating systems, network hardware, ManageEngine OpManager.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 03.06.2024 16:38:41