Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Piekares ģeometrijas aprēķins: gaisa un spoles amortizatori
Nosaukums angļu valodā Suspension Geometry Calculations: Air and Coilover Shock Absorbers
Struktūrvienība 31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte
Darba vadītājs Svetlana Sokolova
Recenzents Vitālijs Beresņevičs
Anotācija Bakalaura darba mērķis ir veikt coilover un pneimatiskās piekares amortizatoru izpēti. Pētījumā apskatīti divu veidu amortizatori un kurš ir labāks formulas studentu automašīnai, kas spēj izturēt lielāku slodzi un ir izturīgāks pret nodilumu. Aprēķinu veic ar Mathcad un simulāciju un kustību analīzi ar SolidWorks, lai noteiktu maksimālos spriegumus un nobīdes, kas iedarbojas uz amortizatoriem; biežuma analīze un noguruma analīze, lai noteiktu triecienu nodilumu. Darbs sastāv no 90 lappusēm teksta, 3 tabulām, 30 atsaucēm un 56 attēliem.
Atslēgas vārdi Galvenās formulas, kas jāņem vērā, ir atsperu ātruma formula Ks, braukšanas ātruma formula KR un gājiena pāris C. Atslēgas vārdi, kas jāņem vērā: piekare, amortizators, gaisa amortizators, spoles trieciens, koilovers, atsperes ātrums, SolidWorks, statiskā analīze, kustības analīze, frekvence analīze, noguruma analīze.
Atslēgas vārdi angļu valodā Key formulas to note are the spring rate formula Ks, ride rate formula KR and roll couple C. Key words to note: suspension, shock absorber, air shock, coil shock, coilover, spring rate, SolidWorks, static analysis, motion analysis, frequency analysis, fatigue analysis.
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 03.06.2024 16:29:20