Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Viedā elektroenerģētika
Nosaukums Ilgtspējīgi risinājumi elektroenerģijas izmaksu samazināšanai
Nosaukums angļu valodā Sustainable Solutions for Reducing Electricity Costs
Struktūrvienība 33000 Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultāte
Darba vadītājs Laila Zemīte
Recenzents Romāns Petričenko
Anotācija Bakalaura darbs "Ilgtspējīgi risinājumi elektroenerģijas izmaksu samazināšanai" ir cieši saistīts ar enerģētiku, pievēršot uzmanību efektīviem un praktiskiem risinājumiem, kas nākotnē var veicināt būtisku elektroenerģijas izmaksu samazināšanu. Darbā tiek aprakstīti dažāda veida energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi, būtiski nemainot ikdienas komfortu, piemēram, energoefektīvu tehnoloģiju un ierīču izmantošana un gudrās mājas enerģijas pārvaldības sistēma ieviešana. Tiek arī analizēts atjaunojamo enerģijas avotu, piemēram, saules enerģijas, izmantošanas potenciāls un to ietekme uz elektroenerģijas izmaksu samazināšanu, un saules sistēmas atmaksāšanos ilgtermiņā. Darbā tiek piedāvāta informācija un risinājumi par energoefektivitātes paaugstināšanu un zaļās enerģijas mikroģeneratoru ieviešanu mājsaimniecībās. Darba rezultāti liecina par to, ka ir iespējams diezgan būtiski samazināt elektroenerģijas patēriņu un izmaksas, kā arī pie reizes samazinot oglekļa pēdas nospiedumu. Bakalaura darbs sastāv no 52 lapaspusēm, 13 attēliem, 14 tabulām, 1 diagrammas un informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi elektroenerģijas izmaksas, ietaupījums, energoefektivitāte, optimizācija, ilgtspējīgi risinājumi un attīstība.
Atslēgas vārdi angļu valodā electricity costs, savings, energy efficiency, optimization, sustainable solutions and development.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 30.05.2024 16:15:09