Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Informācijas tehnoloģija
Nosaukums Eiropas digitālo mācīšanās apliecinājumu izmantošana universitāšu studiju scenārijos
Nosaukums angļu valodā The Use of European Digital Learning Credentials in University Study Scenarios
Struktūrvienība 33000 Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultāte
Darba vadītājs Jans Šlihte
Recenzents Artis Ābolts
Anotācija Atslēgas vārdi: Eiropas digitālās identitātes maks, Eiropas digitālās identitātes regula, pilotprojekts, Eiropas mācību modelis, Eiropass, Eiropas digitālie akreditācijas dokumenti. Eiropas Savienībai līdz šim nav izdevies nodrošināt vienotu elektronisko identifikācijas sistēmu saviem pilsoņiem, tādēļ dalībvalstis ir izstrādājušas jaunu risinājumu - digitālos makus, kas ļaus iedzīvotājiem ātri, ērti un droši digitāli apliecināt savu identitāti. Bakalaura darba mērķis ir padziļināti un sistemātiski izpētīt Eiropas Savienības jauno iniciatīvu, kas saistīta ar elektroniskās identitātes risinājumiem, īpašu uzmanību pievēršot digitālajam makam un digitālo mācību apliecinājumu izdošanas iespējām. Pētījumā tiek analizēti un strukturēti dažādi informācijas avoti par Eiropas digitālo mācību apliecinājumu izdošanu un Eiropas digitālo maku, kas nodrošinās drošu un efektīvu lietotāju identifikāciju un autentifikāciju gan privātajā, gan publiskajā sektorā visā Eiropas Savienībā. Darbs koncentrējas uz iespēju izstrādāt un izsniegt universitātes bakalaura diplomu elektroniskā formātā, atbilstoši “Informācijas tehnoloģijas” programmas prasībām, izmantojot Europass rīku — Eiropas digitālo mācību apliecinājumu veidotāju. Praktiskajā daļā tiks arī testēts Eiropas digitālās identitātes maka references risinājums. Rezultāti liecina, ka ar šo tiešsaistes rīku ir iespējams izveidot pilnvērtīgu digitālo mācību apliecinājumu, kurā iekļauta visa nepieciešamā informācija par universitātes studiju kursiem, sasniegumiem, vērtējumiem, aktivitātēm, mācību rezultātiem, tiesībām, akreditācijām un organizācijām. Šis tiešsaistes rīks ir drošs, jo diploms tiek apzīmēts ar elektronisko zīmogu, kas ir īpaši nozīmīgi, ņemot vērā pieaugošo diplomu viltošanas un viltotu sertifikātu tirdzniecības problēmu pēdējo gadu laikā. Darba apjoms – 77 lpp., 21 attēls, 3 tabulas, 2 pielikumi, 34 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi Eiropas digitālās identitātes maks, Eiropas digitālās identitātes regula, pilotprojekts, Eiropas mācību modelis, Eiropass, Eiropas digitālie akreditācijas dokumenti.
Atslēgas vārdi angļu valodā European digital identity wallet, European digital identity regulation, pilot project, European learning model, Europass, European digital credentials.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 28.05.2024 21:45:50