Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Informācijas tehnoloģija
Nosaukums Noliktavas procesu automatizācijas realizācijas aspektu un veiktspējas novērtēšanas pieeju izpēte
Nosaukums angļu valodā Research on Implementation Aspects and Performance Assessment for Automation of Warehouse Processes
Struktūrvienība 33000 Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultāte
Darba vadītājs Vitālijs Boļšakovs
Recenzents Oļesja Večerinska
Anotācija Automatizācijas potenciāls noliktavas procesos tiek akcentēts kā iespēja paātrināt procesu izpildes laiku, samazināt kļūdu iespējamību un uzlabot resursu izmantošanu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt noliktavu procesu realizācijas pieejas un automatizācijas risinājumus, izvirzīt noliktavas procesu automatizācijas veiktspējas novērtēšanas kritērijus un salīdzināt tradicionālas un automatizētas noliktavas procesu veiktspēju, izstrādājot praktisku imitācijas modeli, lai noskaidrotu kā automatizācija ietekmē noliktavas darbību. Darba teorētiskajā daļā tika veikts detalizēts pārskats par noliktavas procesu automatizācijas iespējām un risinājumiem, to priekšrocībām, trūkumiem un pielietojumu. Izvirzīti veiktspējas novērtēšanas kritēriji un apskatīti dažādi veiksmīgi automatizācijas pielietošanas gadījumi vadošajos loģistikas uzņēmumos. Darba eksperimentālajā daļā tika izstrādāti imitācijas modeļi - tradicionālai un automatizētai noliktavai programmā FlexSim. Izmantojot imitācijas modeļus tika veikti eksperimenti, un iegūti dati par katra pētītā noliktavas procesa veiktspēju. Ar iegūtajiem datiem tika veikta rezultātu analīze, lai novērtētu un salīdzinātu iepriekš izvirzītus efektivitātes rādītājus tradicionālā un automatizētā noliktavā. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām. Kopējais darba apjoms ir 67 lappuses, un tajā ir 19 tabulas un 27 attēli, kā arī tika izmantoti 40 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi noliktavas automatizācija, procesu optimizācija, imitācijas modeļi, noliktavas pārvaldības sistēmas, tehnoloģiju risinājumi, efektivitātes novērtēšana.
Atslēgas vārdi angļu valodā warehouse automation, process optimisation, simulation modelling, warehouse management systems, technological solutions, efficiency evaluation.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 28.05.2024 14:48:40