Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ražošanas inženierzinības un vadība
Nosaukums Procesu pieeja ražošanas kvalitātes paaugstināšanai Latvijas farmācijas ražošanas nozarē.
Nosaukums angļu valodā Process approach to enhancing production quality in the Latvian pharmaceutical manufacturing industry.
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Anita Straujuma
Recenzents Jānis Mazais
Anotācija Maģistra darbs ir uzrakstīts angļu valodā. Tas sastāv no ievada, literatūras apskata, pētījuma metodoloģijas, empīriskā pētījuma datu analīzes, secinājumiem un ieteikumiem. Darba apjoms ir 80 lappuses, tajā skaitā 25 attēli, 23 tabulas un literatūras saraksts, 49 avoti angļu valodā. Šī pētījuma mērķis ir identificēt faktorus, kas paaugstina ražošanas procesa kvalitāti Latvijas farmācijas nozarē, un izstrādāt procesa vadības modeli ražošanas kvalitātes paaugstināšanai, uzlabojot faktorus. Maģistra darba izpētes metožu sadaļa nodrošina sīkāka informācija par veiktajiem pētījuma uzdevumiem, izmantotajām pētījuma metodoloģijām sasniegt šos mērķus un pārbaudīt galveno hipotēzi, izmantojot ANOVA un Chi kvadrātu. Pētījuma empīriskā sadaļa ietver iegūto datu analīzi un rekomendējot potenciālās pieejas ražošanas kvalitātes uzlabošanai latviešu valodā farmācijas ražošanas nozare, ieviešot procesu vadību metodes. Šajā priekšlikumā ir ņemti vērā dažāda veida dati, kas savākti pētījuma laikā. Šīs nodaļas ieteikumu sadaļā ir apkopoti faktiskie iegūtie dati ar teorētisko modeli, lai piedāvātu jaunu un detalizētāku modeli ražošanas kvalitātes paaugstināšanai Latvijas farmācijas ražošanas nozarē, izmantojot procesu vadības metodoloģijas. Pētījumā tika gūti vairāki nozīmīgi secinājumi un ieteikumi, kas ir Ieviešot ieteikto modeli, organizācijas var veiksmīgi paaugstināt produkcijas kvalitāti farmācijas ražošanas nozarē Latvijā.
Atslēgas vārdi Procesu vadības metodes, Six sigma, Lean ražošana, procesa pieeja, ražošanas process, kvalitātes vadība
Atslēgas vārdi angļu valodā Process management methods, Six sigma, Lean manufacturing, Process approach, production process, quality management
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 27.05.2024 21:22:03