Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vides inženierija
Nosaukums Energokopienu izveides iespējas Latvijām
Nosaukums angļu valodā Renewable energy community at municipal level
Struktūrvienība 32000 Dabaszinātņu un tehnoloģiju fakultāte
Darba vadītājs Dagnija Blumberga
Recenzents Vaidotas Vaišis
Anotācija Maģistra darba mērķis ir analizēt elektroenerģijas patēriņu un ražošanu vienā transformatora punktā, identificējot saražotās elektroenerģijas plūsmu pa sadales sistēmu, lai izvērtētu energokopienas izveidošanas iespējas pašvaldību līmenī. Darbā analizēta literatūra par elektroenerģijas tirgus tendencēm, zaļā kursa un klimata neitralitātes stratēģijas mērķiem, kā arī par ilgtspējīgu elektroenerģijas ražošanu, atjaunojamo energoresursu izmantošanu elektroenerģijas ražošanā un sarežģītām multi-energy kombinētajām sistēmām. Darba praktiskajā daļā analizēju viena gada elektroenerģijas patēriņu un ražošanu viena transformatora punkta ietvaros. Ar iegūtajiem datiem tika veikti aprēķini par potenciālajām elektroenerģijas kopienas izveides iespējām pašvaldības līmenī, lai veicinātu atjaunojamo energoresursu integrāciju mājsaimniecībās un sasniegtu izvirzītos klimata neitralitātes mērķus. Maģistra darbs izstrādāts uz 80 lapām un ietver 37 attēlus, 11 tabulas, 11 vienādojumus un 67 izmantotos informācijas avotus.
Atslēgas vārdi enerģētikas kopienas, atjaunojamā elektroenerģija, zaļais kurss, saules paneļi mājsaimniecībām, klimata neitralitāte.
Atslēgas vārdi angļu valodā energy communities, renewable electricity, green course, solar panels for households, climate neutrality.
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 27.05.2024 11:01:33