Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Uzņēmējdarbība un vadīšana |
Nosaukums |
Pētījums par projektu vadības metodes ietekmi uz informāciju tehnoloģiju uzņēmumu produktivitāti |
Nosaukums angļu valodā |
Research on the project management method impact on the productivity of information technology companies |
Struktūrvienība |
22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte |
Darba vadītājs |
Vladimirs Šatrevičs |
Recenzents |
Inguna Sīmane |
Anotācija |
Noslēguma darba autors: Ričards Jānis Rajevs
Noslēguma darba zinātniskais vadītājs: Dr.oec., asoc. prof Vladimirs Šatrevičs
Noslēguma darba temats: Pētījums par projektu vadības metodes ietekmi uz informāciju
tehnoloģiju uzņēmumu produktivitāti
Noslēguma darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, 2 daļas, secinājumi un
priekšlikumi. Darba apjoms ir 60 lpp., tajā iekļauti 34 attēli. Izmantotās literatūras un avotu
sarakstā ietverti: 6 avoti latviešu un 31 angļu valodā. Darbam pievienoti 4 pielikumi.
Noslēguma darba galvenie rezultāti: “Agile” metodoloģijas visizmantotākā struktūra ir
“Scrum”. Informāciju tehnoloģiju uzņēmumi izmanto “Agile” metodoloģijas struktūru
“Scrum”, taču tā netiek ieviesta pilnvērtīgi. Uzņēmumu komandu hierarhijas struktūras daļēji
vai pilnībā pieturās pie tradicionālās “Waterfall” metodes. Balstoties uz ekspertu viedokļiem
tika izveidota izplūdusī (Fuzzy) rezultātu sistēma skatoties uz struktūras, darba plūsmas un
mērījumu produktivitāti.
Noslēguma darba bibliogrāfiskais apraksts: Rajevs R. J. (2024) Pētījums par projektu
vadības metodes ietekmi uz informāciju tehnoloģiju uzņēmumu produktivitāti. Bakalaura darbs/
R. J. Rajevs, V. Šatrevičs.- Rīga: RTU, IEVF, EUI akadēmiskā bakalaura studiju programma
“Uzņēmējdarbība un vadīšana” 60 lpp. |
Atslēgas vārdi |
“Agile”, “Scrum”, “Kanban”, “ITIL”, produktivitāte, izplūdusī (Fuzzy) loģika |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Agile, Scrum, Kanban, ITIL, productivity, Fuzzy logic |
Valoda |
lv |
Gads |
2024 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
23.05.2024 20:37:51 |