Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmējdarbība un vadīšana
Nosaukums Zemnieku saimniecības darbības attīstības projekts
Nosaukums angļu valodā Project on development of economic activity in a farm
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Uldis Kamols
Recenzents Karina Marinska
Anotācija Bakalaura darba autore: Elīna Rijniece Bakalaura darba zinātniskais vadītājs: Mg.oec. Uldis Kamols Bakalaura darba temats: Zemnieku saimniecības “Dukāti” uzņēmuma attīstības projekts. Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, analītiskā daļa, teorētiskā daļa, pētījuma daļa, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 79 lpp., tajā iekļauti 14 attēli, 17 tabulas, 8 formulas. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti: 70 avoti latviešu un 3 angļu valodā. Darbam pievienoti 13 pielikumi. Bakalaura darba galvenie rezultāti: Darbs sastāv no analītiskās, teorētiskās un pētnieciskās daļas. Analītiskajā daļā tiek apkopota un analizēta informācija par zemnieku saimniecību “Dukāti”, tās darbību, svarīgākajiem rādītājiem, vadīšanas procesiem un noteiktas tā turpmākās attīstības iespējas uz kurām tiek balstīts turpmāko darba daļu pētījums. Veiktā pētījuma rezultāti atspoguļo, identificē un paskaidro vadīšanas trūkumus pētāmā uzņēmuma ietvaros. Analītiskajai daļai piemīt kā kvalitatīvs, tā kvantitatīvs raksturs, kas nozīmē to, ka visa nepieciešamā informācija analīzes veikšanai tika iegūta kā no uzņēmuma iekšējiem avotiem – uzņēmuma vadības un grāmatvedības gada pārskatiem laika periodā no 2016. – 2022. gadam, tā arī no ārējiem informācijas avotiem, kuros ir pieejama informācija par uzņēmumu un tā darbības nozarēm. Teorētiskajā daļā tiek sniegts bakalaura darba analītiskajā daļā noteikto uzņēmuma attīstības iespēju nozaru teorētiskais apraksts, balstoties uz dažādu autoru viedokļiem un to savstarpējo salīdzinājumu par konkrēto nozaru darbību. Pētnieciskā daļa ir balstīta uz analītiskās daļas uzņēmuma analīzi un izvirzītajām attīstības iespējām un teorētiskajā daļā veiktās nozaru analīzes, ar mērķi noskaidrot uzņēmuma turpmāko darbības gaitu un noteiktu to cik tas būtu veiksmīgs izvirzītajās nozarēs. Lai to noskaidrotu tiks veiktas nozarēs darbojošos speciālistu intervijas un padziļināts pētījums par to, kāda ir nepieciešamo procesu gaita to uzsākšanai. Bakalaura darba bibliogrāfiskais apraksts: Rijniece, E., Kamols, U. (2024). Zemnieku saimniecības “Dukāti” uzņēmuma attīstības projekts. Bakalaura darbs. Rīga: RTU, UIVI, bakalaura profesionālā studiju programma “Uzņēmējdarbība un vadīšana”. 79 lpp.
Atslēgas vārdi Lauksaimniecība, attīstības projekts, graudkopība, graudaugu audzēšana, lopkopība, gaļas liellopu audzēšana, nobarojamo teļu audzēšana, liellopa gaļas tirdzniecība Latvijā, meža stādi, meža stādu audzēšana, stādaudzēšana, stādaudzētavas, zemnieku saimniecība.
Atslēgas vārdi angļu valodā Agriculture, farm, development project, grain farming, animal husbandry, beef cattle breeding, fattening calf breeding, beef trade in Latvia, forest tree seedlings, forest seedling cultivation, forest seedling nursery.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 17.05.2024 17:57:41