Studiju veids |
bakalaura profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Starptautisko ekonomisko sakaru vadīšana |
Nosaukums |
Indijas garšvielu tirgus potenciāla izvērtējums Latvijā |
Nosaukums angļu valodā |
Evaluation of the Market Potential of Indian Spices in Latvia |
Struktūrvienība |
22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte |
Darba vadītājs |
Astra Auziņa-Emsiņa |
Recenzents |
Fīlips Tālbergs |
Anotācija |
Bakalaura darbā “Indiešu garšvielu tirgus potenciāla novērtējums Latvijā” tiek pētītas Indijas garšvielu eksporta iespējas uz Latviju, lai noskaidrotu starptautiskās tirdzniecības problēmas un apskatītu garšvielu jomu. Pateicoties savai senajai kulinārijas sasniegumu vēsturei un bagātīgajam garšvielu audzēšanas mantojumam, Indija ir kļuvusi par galveno tirgus dalībnieku pasaules garšvielu tirdzniecībā, ar lielu kulturālu, ekonomisku un kulināru nozīmi. Ņemot vērā augstāk minētos faktorus, autors pievēršas priekšrocībām un trūkumiem, kas varētu rasties, piegādājot Indijas garšvielas Latvijas iedzīvotājiem, kas slavena ar savu daudzveidīgo virtuvi un interesi par neparastām garšām. Kulinārijas aina Latvijā mainās, jo cilvēku interese par starptautiskām virtuvēm un unikālām garšām kļūst arvien lielāka. Indijas garšvielas ir piemērotas Latvijas patērētāju mainīgajai gaumei un vēlmēm, to sarežģīto garšas īpašību, košo krāsu un bagātīgā aromāta dēļ. Pētījuma objekts ir Indijas garšvielu eksports uz Latviju. Pētījuma priekšmets ir Indijas garšvielu eksporta stratēģijas uz Latvijas tirgu. Bakalaura darba mērķis ir analizēt Indijas garšvielu eksporta iespējas uz Latviju, lai īstenotu eksporta stratēģijas un gūtu peļņu no tām.
Bakalaura darbs sastāv no trim daļām, 1.daļa ir veltīta ārvalstu tirgus novērtēšanas pieeju un eksporta stratēģiju teorētiskajai diskusijai. 2. daļā atspoguļoti garšvielu tirgus lieluma analīzes rezultāti, tā izaugsme Latvijā un Indijā, kā arī atspoguļota tirdzniecības attīstība starp šīm valstīm. Papildus 2. daļas 3. daļa ir veltīta aprēķiniem, kas ilustrē Indijas garšvielu tirgus prognozi Latvijā, kas prognozē tirgus izaugsmi nozarē, veicinot Spice eksportu no Indijas uz Latviju.
Darba apjoms ir 79 lpp. , darbā ir 8 tabulas, 11 attēli, 97 izmantotās literatūras un avotu sarakstā. |
Atslēgas vārdi |
Garšvielas, Tirgus potenciāls, Eksports/Imports, Tirdzniecības apgrozījums, Izaugsmes iespēja |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Spices, Market Potential, Export/Import, Trade turnover, Growth opportunity |
Valoda |
eng |
Gads |
2024 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
17.05.2024 10:38:00 |