Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmumu un organizāciju vadīšana
Nosaukums Fintech kreditēšanas uzņēmumu finanšu pārbaudes process uzņēmumā Esketit Platform Limited
Nosaukums angļu valodā Financial Due Diligence Process of Fintech Lending Companies at Esketit Platform Limited
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Raimonds Lieksnis
Recenzents Justin Wesley Bancroft
Anotācija Šī darba mērķis ir izstrādāt visaptverošu finanšu uzticamības pārbaudes sistēmu nesaistīto Fintech kreditēšanas uzņēmumu, uzņemšanas procesam P2P kreditēšanas platformā - Esketit. Šīs sistēmas mērķis ir sniegt detalizētu sistēmas aprakstu, lai novērtētu, vai sākt sadarbību ar konkrētu kreditēšanas uzņēmumu, un tam uzticēt finansējumu, kas piesaistīts no Esketit investoriem. Līdz 2024. gadam Esketit stratēģija ir bijusi sadarboties tikai ar radniecīgajiem Fintech kreditēšanas uzņēmumiem. Sakarā ar eksponenciālo Esketit izaugsmi un vēlmi paaugstināt rentabilitāti, uzņēmuma stratēģija ir mainījusies, sadarbojoties arī ar nesaistīto pušu uzņēmumiem. Šī iemesla dēļ Fintech kreditēšanas uzņēmumu finanšu uzticamības process ir kļuvis par vienu no galvenajiem procesiem Esketit. Pašreizējais finanšu uzticamības pārbaudes process ir agrīnā attīstības posmā, tāpēc tas vēl nav skaidri definēts un strukturēts. Fintech kreditēšanas uzņēmumi saskaras ar virkni kredītriska problēmām, tāpēc saistību neizpildes gadījumā Esketit var rasties būtiski reputācijas riski, kas varētu izraisīt arī Esketit bankrotu. Problēma, kuru maģista darbā tiek plānots atrisināt, ir visaptverošas finanšu uzticamības pārbaudes sistēmas izstrāde un ieviešana nesaistīto Fintech kreditēšanas uzņēmumu uzņemšanas procesam Esketit platformā, lai mazinātu finanšu riskus un saglabātu investoru līdzekļus. Šajā maģistra darbā primārie dati tika iegūti no intervijām ar citu P2P platformu pārstāvjiem un pārskatu par Esketit pašreizējo finanšu pārbaudes uzticamības procesu. Sekundārie datu avoti ietver atbilstošu teoriju un normatīvo prasību analīzi un galveno konkurentu finanšu uzticamības procesu analīzi, izmantojot publiski pieejamus datus. Jaunā sistēma ievieš vairākus galvenos risinājumus: • padziļināta kredītportfeļu kvalitātes un veiktspējas analīze, nodrošinot labāku riska novērtējumu; • detalizētāka finanšu rādītāju analīze un finanšu sliekšņu noteikšana kreditēšanas uzņēmumu finansiālās stabilitātes un darbības efektivitātes novērtēšanai; • strukturēta juridisko un operatīvo uzticamības pārbaudes procesu integrācija, lai sniegtu visaptverošu katra kreditēšanas uzņēmuma atbilstību attiecīgajai politikai un juridiskajām prasībām; • starpfunkcionālas komandas ar noteiktām pozīcijām un atbildību katram darbiniekam. Jaunas sistēmas ieviešana palīdzēs Esketit labāk pārvaldīt finanšu riskus, kas saistīti ar trešo pušu Fintech kreditēšanas uzņēmumu sadarbību. Šī sistēma uzlabo iekšējos procesus un finanšu padziļinātās izpētes uzticamību un precizitāti, tādējādi nodrošinot labāku lēmumu pieņemšanu un risku identificēšanu.
Atslēgas vārdi Finanšu uzticamības pārbaude, finanšu analīze, kredītportfeļa analīze, Fintech, P2P kreditēšanas platforma, Fintech kreditēšanas uzņēmums.
Atslēgas vārdi angļu valodā Financial due diligence, financial analysis, credit portfolio analysis, Fintech, P2P lending platform, Fintech lending company
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 08.05.2024 03:09:11