Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vadīšana starptautiskos uzņēmumos
Nosaukums Motivācija darba vidē: Saistība starp vecumu, iekšējo un ārējo motivāciju
Nosaukums angļu valodā Workplace Motivation: The Relation Between Age, Intrinsic and Extrinsic Motivation
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Ronalds Cinks
Recenzents William Christian Schaub
Anotācija Mūsdienu darbavietā motivācijas izpēte ir kļuvusi par būtisku ilgtermiņa organizācijas panākumu un attīstības stratēģijas plānu. Izpratne par faktoriem, kas ietekmē darbinieku sniegumu un lojalitāti, ir svarīgāka nekā jebkad agrāk, jo uzņēmumi pārvalda darba apmierinātību ar strauju tehnoloģiju attīstību un daudzveidīgu darbaspēku. Lai izprastu darbinieku motivācijas komponentus, ir jāsaprot motivācijas nozīmes ietekme darbinieku snieguma un kopējās organizācijas efektivitātē. Šis pētījums izceļ nepieciešamību pēc individuālas motivācijas pieejas, salīdzinot ar dažādu vecumu grupu iekšējās un ārējās motivācijas faktorus, un piedāvā noderīgus ieskatus HR stratēģijā. Šī pētījuma rezultāti neliecina par būtisku saikni ar pieņēmumu, ka iekšējā motivācija dominē pār ārējiem stimuliem, cilvēkiem novecojot. Izmantojot kvantitatīvu pētījuma metodoloģiju, pētījumā tika analizētas 107 dalībnieku atbildes dažādās vecuma grupās, izmantojot darba ārējās un iekšējās motivācijas WEIMS skalu un darba pašnoteikšanās indeksu (W-SDI). Rezultāti veicina jaunu izpratni par šo jomu, izaicinot esošās motivācijas teorijas, kas atbalsta motivācijas faktoru lineāru progresēšanu ar vecumu un tā vietā norāda uz sarežģījumiem, ko ietekmē darba raksturs un organizācijas kultūra. Bakalaura darbs ir 31 lappuses (42 lappuses ieskaitot references un pielikumus), tajā skaitā četras tabulas un vienu attēlu (pielikumos vēl viena tabula), un to pamato 76 atsauces.
Atslēgas vārdi darba vietas motivācija, vecums, iekšējā motivācija, ārējā motivācija, motivācijas teorijas, cilvēkresursu vadība, darba pašnoteikšanās indekss.
Atslēgas vārdi angļu valodā workplace motivation, age, intrinsic motivation, extrinsic motivation, motivational theories, human resources management, Work Self-Determination Index.
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 15.04.2024 11:13:29