Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vadīšana starptautiskos uzņēmumos
Nosaukums Saistība starp līderības stilu un darbinieku apmierinātību ar darbu: Transformatīvais pret transakcionālo līderības stilu
Nosaukums angļu valodā The Relationship Between Leadership Style and Employee Job Satisfaction: Transformational vs. Transactional Leadership Style
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Ronalds Cinks
Recenzents William Christian Schaub
Anotācija Strauji mainīgajā uzņēmējdarbības un biznesa vidē vadības stils ir kļuvis par būtisku cilvēku darba apmierinātības noteicēju. Šajā darbā tiek pētīts, kā pārveidojošais (transformational) un darījumu (transactional) vadības stils ietekmē darbinieku apmierinātību ar darbu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt pārveidojošā un darījumu vadības stilu atšķirīgo ietekmi uz cilvēku apmierinātību ar darbu korporatīvajā biznesa vidē. Pētījumā akcentēta vadītāja lomas nozīme darbinieku apmierinātībā ar savu darbu, kas ir svarīgi ne tikai individuālā, bet arī organizācijas līmenī. Šis darbs paplašina izpratni par vadības stiliem un to ietekmi uz darbiniekiem konkrētā darba vidē un kultūrā, piedāvājot iespējas adaptēt vadības prakses atbilstoši globālajām tendencēm un nozares specifikām. Ar aptaujas palīdzību tiek mēģināts noskaidrot, kā vadības stils var kalpot kā rādītājs darbinieku apmierinātības līmeņiem organizācijās. Bakalaura darbā tiek aptaujāti starptautiskas informācijas tehnoloģiju pakalpojumu kompānijas darbinieki. Pētījuma hipotēze apgalvo, ka pārveidojošais vadības stils izraisa lielāku pozitīvu ietekmi uz apmierinātību ar darbu nekā darījumu vadības stils. Aptaujā un datu analīzē izmantotas kvantitatīvās metodes, lai nodrošinātu pētījuma objektivitāti un rezultātu uzticamību. Pētījuma rezultāti paredzēti, kā ieguldījums vadības prakses uzlabošanā, iesakot organizācijām, kā efektīvi pārvaldīt komandu līderu vadības stilu, kas veicinātu darbinieku apmierinātību un produktivitāti, vienlaikus nodrošinot inovatīvu un ilgtspējīgu darba vides attīstību. Bakalaura darbs sastāv no 50 lapām, no kurām 18 lapas veltītas atsaucēm un pielikumiem. Tajā ir trīs tabulas rezultātu daļā un divas tabulas pielikumos. Pētījuma literatūra ir izsmeļoša, jo tā balstās uz 85 avotiem, ieskaitot zinātniskos pētījumus un grāmatas.
Atslēgas vārdi vadība, darījumu vadības stils, pārveidojošais vadības stils, apmierinātība ar darbu, apvienotais vadības stils, vadības aspekti.
Atslēgas vārdi angļu valodā leadership, transactional leadership, transformational leadership, job satsifaction, ambidexterity, leadership facets.
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 15.04.2024 03:30:47