Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vadīšana starptautiskos uzņēmumos
Nosaukums Savstarpējo aizdevumu platformu ieguldījumu drošība un peļņa
Nosaukums angļu valodā Peer-To-peer lending platform financial investment returns and safety
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Ronalds Cinks
Recenzents Edgars Voļskis
Anotācija Pašreizējā digitālo inovāciju laikmetā finanšu pakalpojumi mainās, un savstarpējo aizdevumu platformu rašanās ir viens no galvenajiem šo pārmaiņu virzītājspēkiem. Šajā pētijumā salīdzinātas investīciju iespējas savstarpējo aizdevumu platformās un ar to saistītie riski attiecībā uz ieguldījumiem šādās kreditēšanas platformās. Kā piemēru ņemot Mintos, vadošo savstarpējo aizdevumu platformu Eiropā, kas salīdzināta ar tradicionālajām ieguldījumu iespējām. Šajā darbā, biržā tirgotajiem fondiem (ETF). Tika izpētīti Mintos un trīs birža tirgoto fondu ikmēneša ieguldijuma atdeves (ROI) dati piecu gadu periodā no 2019. līdz 2023. gadam. Periodā no 2019. līdz 2023. gadam Mintos investīciju uzkrātā vidējā investoru atdeve bija 31,35%, nedaudz pārsniedzot birža tirgoto fondu uzkrāto vidējo investoru atdevi 29,20% apmērā. Mintos investīcijām bija mazāks svārstīgums, kas liecina par potenciāli drošāku ieguldījumu iespēju salīdzinājumā ar biržā tirgotajiem fondiem, kas uzrādīja lielāku svārstību. Šie rezultāti veicina plašāku diskusiju par finanšu tehnoloģijām un investīciju uzvedību, izceļot savstarpējo aizdevumu platformu konkurētspējīgo atdevi un salīdzinoši mazāku svārstību. Tomēr pastāv riski, kas saistīti ar ieguldīšanu savstarpējo aizdevumu platformās, piemēram, likviditātes un aizdevumu maksātnespējas riski, kuri sastopami retāk citos investīciju formātos.Šis pētījums analizē savstarpējo aizdevumu platformu potenciālu kā alternatīvu investēšanas formātu. Kā arī riska un investoru izglītošanas nozīmi, lai efektīvāk pārvaldītu savstarpējo aizdevumu platformu ieguldījumus. Rezumējot, mērķis ir izprast savstarpējo aizdevumu platformu investīciju finansiālo peļņu un drošību salīdzinājumā no citām ieguldījumu iespējām, kas sniedz praktisku informāciju investoriem un teorētiskas zināšanas finanšu sfērā.
Atslēgas vārdi savstarpējo aizdevumu platformas, finanšu investīciju atdeve, Mintos, ETF, investīciju risks, finanšu tehnoloģija (FinTech), alternatīvā finansēšana, pasīvās investīcijas.
Atslēgas vārdi angļu valodā Peer-to-peer lending, financial investment returns, Mintos, ETFs, investment risk, financial technology (FinTech), market volatility, alternative finance, passive investment.
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 15.04.2024 01:34:42