Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vadīšana starptautiskos uzņēmumos
Nosaukums Valūtas kursu svārstīšanās ietekme uz starptautisko tirdzniecību Ķīnā, Vācijā un Apvienotajā Karalistē
Nosaukums angļu valodā Impact of exchange rate fluctuations on international trade in China, Germany and the United Kingdom
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Ronalds Cinks
Recenzents Edgars Voļskis
Anotācija Abstract (Abstrakts) Starptautiskā tirdzniecība vienmēr ir bijusi sarežģīta procedūra, kuru var ietekmēt vairāki ekonomiskie faktori. Maiņas kurss ir būtiska ekonomisko attiecību un starptautiskās tirdzniecības sastāvdaļa, kas var izraisīt nestabilitāti ekonomikā. Pētījums izvērtē korelāciju starp diviem mainīgajiem, starptautisko tirdzniecību un maiņas kursiem. Starptautiskā tirdzniecība tiek mērīta kā importa un eksporta apjomi trīs lielākajās ekonomikas teritorijās: Ķīnā, Vācijā un Apvienotajā Karalistē. Šīs pasaules galvenās valstis ir apzināti izvēlētas, ņemot vērā to nozīmīgo stāvokli pasaules tirdzniecībā un dažādās ekonomiskajās sistēmās. Analīzei izmantotais datu paraugs ir 156, kurā ikmēneša ieskati tika ņemti no 2022. līdz 2010. gadam. Informācija par maiņas kursiem tiek ņemta tajā pašā periodā kā imports un eksports, lai redzētu korelāciju. Visi dati ir ņemti atsevišķi Ķīnai, Apvienotajai Karalistei un Vācijai, lai veiktu padziļinātu analīzi. Šī analīze tiek veikta katrā valstī individuāli par katru valsti, lai labāk izprastu, cik dramatiski maiņas kursu svārstības ietekmē starptautisko tirdzniecību noteiktos ekonomiskajos apstākļos. Šis pētījums ilustrē sarežģīto un daudzveidīgo valūtas maiņas kursu ietekmi uz Vācijas, Lielbritānijas un Ķīnas tirdzniecības apjomiem. Šo faktoru ietekme nav identiska, bet atšķiras atkarībā no dažādiem valūtu pāriem un valstīm. Raksts atzīst savus ierobežojumus, piemēram, pieejamo datu nepietiekamu daudzumu, lai veiktu nozīmīgus secinājumus. Pētījuma paplašināšana un datu vākšana nākotnes pētījumiem var to uzlabot. Darbs sastāv no 33 lapām (44 lapas, ieskaitot literatūras sarakstu un pielikumus), tajā iekļautas 8 tabulas un 3 attēli. Darbam izmantotā literatūra sastāv no kopumā 68 avotiem, ieskaitot zinātniskos rakstus un nozares ziņojumus. Atslēgvārdi: maiņas kursi, starptautiskā tirdzniecība, imports, eksports, Ķīna, Apvienotā Karaliste, Vācija, ietekme.
Atslēgas vārdi Atslēgvārdi: maiņas kursi, starptautiskā tirdzniecība, imports, eksports, Ķīna, Apvienotā Karaliste, Vācija, ietekme.
Atslēgas vārdi angļu valodā Keywords: exchange rates, international trade, import, export, China, United Kingdom, Germany, impact.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 15.04.2024 00:47:46