Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Tirdzniecības centra būvniecība" (Pētn.daļa "Būvdarbu izpilddokumentācijas optimizācijas iespējas Latvijas Republikas likumdošanas regulējuma ietvaros")
Nosaukums angļu valodā "Construction of a shopping center" (Research "Optimization possibilities of executive documentation of construction works within the legislative framework of the Republic of Latvia")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Sanita Rubene
Recenzents Aivars Džeriņš
Anotācija Bakalaura darba pētnieciskās daļas tēma ir “Būvdarbu izpilddokumentācijas optimizācijas iespējas Latvijas Republikas likumdošanas regulējuma ietvaros”. Darbā aprakstītas visaktuālākās problēmas saistībā ar būvniecības dokumentācijas realizēšanu, salīdzinājums starp būvdarbu žurnāliem papīra formā un būvdarbu žrunālu iekš “Būvniecības Informācijas Sistēma” (BIS). Veikta aptauja ar būvniecības dalībniekiem par būvniecības procesu dokumentāciju veikšanu būvniecības informācijas sistēmā salīdzinājumā ar to pašu procesu papīra veidā. Aptaujas mērķis – saprast pieredzējušo kolēģu, speciālistu (lietveži, būvdarbu vadītāji, būvuzraugi) viedokli par BIS sistēmu, lai secinātu, kura no metodem šķiet labāka un efektīvāka, un vai digitala sistēma ir pietiekami laba, vai tomēr nepieciešami turpmākie uzlabojumi. Darba apjoms pētnieciskajā daļā: 55 lappuses, 16 tabulas, 11 grafiki, 2 attēli, 29 literatūras avoti. Inženierprojekta tēma ir “Tirdzniecības centra būvniecība”. Inženierprojektā aprakstīti ēkas arhitektūras, inženiertehniskie risinājumi, būvdarbu organizācijas process un darba drošības pasākumi. Izveidots kalendārais grafiks un aprēķināta būvdarbu izmaksu tāme. Tika veikts nesošo konstrukciju – pamatu, kolonnu un jumta metāla konstrukcijas aprēķins, kā arī kolonnām tika veikts ekonomiskais salīdzinājums, pēc tā izanalizēja, ka ekonomiski izdevīgākais variants ir dzelzsbetona kolonnas. Darba apjoms inženierprojektā: 126 lappuses, 23 tabulas, 21 attēls, 35 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Būvniecības likumdošana
Atslēgas vārdi angļu valodā construction legislation
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 15.02.2024 20:21:15