Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Daudzīvokļu ēkas rekonstrukcija Lit.001 Strēlnieku ielā, Rīgā" (Pētn.daļa"Virsmas spraiguma ietekme betona rukuma samazinošās piedevās")
Nosaukums angļu valodā "Apartment building reconstruction Lit.001 in Strelnieku street, Riga" (Research "Effect of surface tension in concrete shrinkage reducing admixtures")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Aleksandrs Korjakins
Recenzents Rihards Gailītis
Anotācija Diplomdarbs sastāv no divām daļām: Pētnieciskās daļas un Inženierprojekta. Pētnieciskās daļas mērķis ir pārbaudīt virsmas spraiguma ietekmi rukuma samazinošās piedevās. Pētnieciskā daļa sastāv no literatūras apskata un eksperimenta. Darba gaitā tika veikts literatūras apskats, kas apraksta betonu un tā sastāvdaļas, īpašības. Darbā ir aprakstīts no kā veidots betons, kādas ir pildvielas, kā arī aplūkotas citas piedevas betonam, kas ietekmē tā īpašības. Eksperimenta daļā tika izgatavots javas refererences maisījums, kā arī astoņi maisījumi , kur pievienotas dažādas rukuma samazinošas piedevas javas maisījuma sastāvā 1% daudzumā no maisījuma cementa masas. Tika veikti mērījumi javas prizmatiskajiem paraugiem, to garuma izmaiņas, lai noteiktu rukuma mazinošās piedevas efektivitāti. Prizmatiskie paraugi tika mērīti 90 dienu garumā. Kā arī tiek testēti virsmas spraiguma lielumi katrai rukuma samazinošajai piedevai, izmantojot stalagmometru, ūdens šķīdumā pie dažādām koncentrācijām (1%; 2%; 3%). Inženierprojekta daļā tika izstrādāts daudzdzīvokļu ēkas Lit.001 rekonstrukcija Strēlnieku ielā 5, Rīgā. Inženierprojekta daļā apskatītas tiek vispārīgas ziņas par būvi, arhitektūras risinājumi, inženierkomunikāciju risinājumi, būvkonstrukciju risinājumi - dzelzsbetona pārseguma plātnes, tērauda kolonnas, pamatu aprēķini, darba organizēšanas risinājumi un objekta ekonomiskais pamatojums. Darbam kopā ir 10 nodaļas, 174 lappuses, 26 tabulas un 72 attēli.
Atslēgas vārdi betons, rukums, daudzdzīvokļu ēka
Atslēgas vārdi angļu valodā concrete, shrinkage, apartment building
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 07.02.2024 16:35:36